MOȘ GERILĂ, PARTEA A II-A – După ce a alocat 20,8 milioane de lei pentru 71 de UAT-uri din Maramureș, Guvernul a mai alocat 5,75 milioane de lei pentru 50 de UAT-uri din județ

0
2107

ALOCĂRI FINANCIARE. Luni, 19 decembrie 2022, Guvernul Ciucă a împărțit primăriilor peste 924 de milioane de lei din Fondul de rezervă, bani obținuți din colectarea TVA. 71 de primării din județ și Consiliul Județean (CJ) Maramureș au primit 20,8 milioane de lei, bani care pot fi folosiți pentru cheltuieli curente (de funcționare) și de capital. Practic, pentru orice: salarii, iluminat public, salubritate, plăți impuse de diverse sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică, corecții financiare, cheltuieli de capital cât şi alte cheltuieli neprevăzute. Detalii despre modul în care au fost împărțiți banii în județul Maramureș aveți într-un articol 2mnews AICI.

 

De asemenea, (nimeni nu prea știe de ce / care a fost motivația) în aceeași ședință de Guvern s-au mai alocat încă 1,02 miliarde de lei, din aceeași sursă (Fondul de rezervă al Guvernului), pentru același scop (orice: asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale), cu amendamentul că banii trebuie cheltuiți până la finalul anului. De această dată, din cele 2.890 de unități administrativ-teritoriale “premiate” la nivel național, 50 sunt din Maramureș, acestea primind între 50.000 lei și 200.000 lei. Suma totală primită de UAT-urile din județ a fost de 5,75 milioane de lei (care se adaugă la cea de 20,8 milioane de lei, repartizată în aceeași ședință, din aceeași sursă bugetară și pentru același scop).

 

Cea mai mare sumă a primit-o municipiul Sighetu Marmației, 200.000 lei, Borșa, Seini, Șomcuta Mare și Ulmeni câte 160.000 lei, Dragomirești, Săliștea de Sus, Moisei, Recea, Repedea și Satulung câte 140.000 lei. 2mnews vă prezintă mai jos lista completă și sumele alocate pentru fiecare din cele 50 de UAT-uri din județul Maramureș.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here