MODIFICARE FISCALĂ – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Codul Fiscal a fost adaptat la realități ce definesc activitatea economico-financiară actuală

0
167
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

PROPUNERE LEGISLATIVĂ APROBATĂ. Pentru optimizarea activității în domeniul fiscalității, Senatul României a aprobat propunerea legislativă inițiată de grupul liberal, care vizează ajustarea bazei de impozitare a taxei pe valoarea adăugată (TVA) prin reducerea acesteia, soluție viabilă în cazul imposibilității încasării contravalorii bunurilor livrate sau a servicilor prestate ca urmare a dizolvării sau radierii beneficiarului din Registrul Comerțului.

 

Completarea Codului Fiscal era necesară, pornind de la faptul că în numeroase situații, creditori sunt în imposibilitatea recuperării creanţei din motive neimputabile lor, situație în care modificarea adusă Codului fiscal va înlătura inechitatea existentă în prezent dar  şi litigiile ce decurg din această situaţie.

 

„Modificarea și adaptarea Codului Fiscal unor realități ce definesc activitatea economico-financiară actuală, constituie o necesitate obiectivă și un ajutor efectiv dat mediului de afaceri”, a declarat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

În contextul completării Codului fiscal, propunerea aprobată de Senat va avea ca efect dispariţia litigiilor legate de ajustările de taxe, efectuate de agenţii economici fără a avea o bază legală, aspect ce va contribui la degrevarea instanţelor de judecată, aglomerate de astfel de cauze.

 

Susținerea unor proiecte concrete, care vin în sprijinul antreprenorilor, al mediului de afaceri, dar și al cetățenilor, reprezintă un deziderat major al mandatului meu de senator de Maramureș, argument suficient pentru a fi motivat și implicat în adoptarea cât mai multor proiecte benefice și cu rezultate cuantificabile, a mai precizat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here