MODIFICARE – După 12 ani, Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare își schimbă denumirea

0
1907
Consiliul Local Baia Mare

DENUMIRE. Serviciul Public Asistenţă Socială din Baia Mare, instituţie publică în subordinea Consiliului Local al municipiului reședință de județ și (conform organigramei) a primarului, își schimbă denumirea în Direcția de Asistență Socială Baia Mare. Decizia va fi luată în ședința ordinară a Consiliului Local Baia Mare de luni, 16 iulie.

 

Sediul instituției transformate din serviciu public în direcție va rămâne același, pe strada Dacia nr. 1, în Centrul Vechi al municipiului. SPAS s-a înființat în 1 iulie 2002, prin Hotărârea Consiliului Local Baia Mare, ca serviciu public cu personalitate juridică având ca obiect principal de activitate asistența socială.

 

Până în acest an, SPAS a fost condus de preotul Bogdănel Gavra, care a demisionat din funcție după ce a fost declarat incompatibil de instanța de judecată, acum fiind condusă, interimar, de directorul general adjunct, Elena Diana Hârb.

 

În martie 2018, după demisia lui Gavra de la șefia instituției, primarul Cătălin Cherecheș a anunțat că municipalitatea va crea o nouă Direcție în subordinea Primăriei: Direcția Socio-Medicală (aceasta urmând să cuprindă SPAS, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” (TBC) și cabinetele medicale școlare ale unităților de învățământ de pe raza municipiului Baia Mare). Evident, ca și în multe alte cazuri în care edilul a anunțat public un proiect, nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here