MOARTEA CĂPRIOAREI – Câte căprioare vor fi împușcate în Maramureș, în sezonul de vânătoare 2020-2021

3
1930

VÂNĂTOARE – MARAMUREȘ. Consiliul Național de Vânătoare a avizat, iar (fostul) ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor (Costel Alexe) a emis ordinul privind „cotele de recoltă pentru specia căprior (Capreolus capreolus)” în actualul sezon de vânătoare (respectiv, perioada aprilie 2020 – aprilie 2021).

 

Conform ordinului (care, n-avem dubii că nu o să fie respectat, în caz contrar gestionarii fondurilor cinegetice vor fi sancționați – formularea oficială este “atrage răspunderea potrivit legii și clauzelor contractelor de gestionare”), pe cele 52 de fonduri de vânătoare din județul Maramureș vor fi împușcate 556 de exemplare de căprior.

 

Pentru vânători și cei cu stomacul insensibil, o defalcare. În acest sezon de vânătoare, în județul Maramureș vor fi omorâți/omorâte 110 masculi trofeu, 383 masculi selecție și 63 femele tineret (exemplare cu vârsta sub 1 an) din specia căprior (Capreolus capreolus).

 

Cele mai multe exemplare de căprior vor fi omorâte pe fondurile de vânătoare: 46 Mănăștur (gestionat de Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Diana Transilvania) – 50 de căpriori/căprioare; 37Asuaj, 38 Oarța, 39     Ulmeni (toate trei gestionate de Asociația de Vânătoare Codru) – 32 de căpriori/căprioare pe fiecare fond de vânătoare; 16 Botiza (gestionat de Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Diana Transilvania) – 28 de căpriori/căprioare.

 

Atât am avut de comunicat… Pen’ că discutam despre o scriere a domnului Labiș, despre vânătoarea ca hobby, despre metoda lipsită de fair-play a uciderii căpriorului (prin ademenire cu chemători mecanice), despre lanțul trofic (între reglarea populației de căpriori prin glonț vs. reglarea naturală, căpriorii fiind hrană pentru lupi, râși, urși) și despre mirarea mimată privind avansarea animalelor sălbatice în zonele locuite (deși este logică, în contextul în care le lipsim de hrana naturală).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua! Cred ca cineva poate face proiect pentru renovarea garii si ÙE ne poate ajuta cu finantare,dar daca nu le pica nimic nu sant interesati si din banii UE nu pica.Am lucrat 30 ani in cadrul CFR ului zilnic am trecut prin gara si oarecum nu imi pica bine cand vad in ce hal arata gara!
    D nul Catalin Visky sa ramaneti asa activ pe mai departe!
    Va doresc succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here