MIMUL – Prefectul Moldovan zice că voia să-i ejecteze pe viceprimarul din Baia Mare și pe primarul din Săpânța, dar… s-a prescris sancțiunea

0
1914
Vida Erika Noemi, Vasile Moldovan, Gheorghe Stan
Vida Erika Noemi, Vasile Moldovan, Gheorghe Stan

EDITORIAL. Maramureș, 2019, prefect (reprezentantul cinstitului Guvern în județ) Vasile Moldovan. Ca o reîncarnare cotiană extrem de reușită a strâmbului Solomon, pe față pozând în independent echilibrat, conform funcției, Moldovan a rămas însă un pesedist veros catapultat ca reprezentant al Guvernului în județ taman din Sighetu Marmației – de unde a fost impus pe filiera miliardarului local Sorin Vlașin, parafată de șeful pesediștilor din județ, Gabriel Valer Zetea, și de cel de la nivel național din acea vreme, Liviu Dragnea.

 

Ca orice pesedist “respectabil” ajuns politic într-o funcție publică bine remunerată, nici Moldovan nu respectă legea, nici măcar sentințele celei mai înalte instanțe de judecată din România, deși e avocat de profesie. Deși Moldovan mimează că vrea să respecte legea, o face atât de prost încât, dacă n-ar depinde soarta unor comunități de deciziile sale, ar stârni râsete de milă. Un mim prost, așadar. Să vedem…

 

Vreau, dar nu știu…

 

Viceprimarul Băii Mari, Vida Erika Noémi (UDMR), și primarul comunei Săpânța, Gheorghe Stan (ales pe listele PNL, dar alăturat public și asumat de PSD), sunt incompatibili cu funcțiile administrative în care contiunuă să încaseze, din bani publici și ilegal, lefuri supradimensionate în raport cu capacitățile lor. De ce ilegal? Pentru că așa a decis în 28 mai 2019 cea mai înaltă instanță judecătorească din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, prin sentințe definitive: Vida și Stan sunt incompatibili cu funcția.

 

Conform legii, prefectul Moldovan trebuia să-i destituie. N-a făcut-o, a șters pe jos cu Agenția Națională de Integritate, a șters pe jos cu Înalta Curte de Casație și Justiție, și s-a frământat să găsească o motivație pentru care încalcă legea taman el, avocat și temporar reprezentant al Guvernului în Maramureș. Și a găsit. Iată motivul pentru care, prin acoperirea prefectului Moldova, Vida și Stan continuă să se-ndestuleze din bani publici:

 

„Am solicitat celor doi secretari generali ai unităților administrativ-teritoriale să întocmească referatele în vederea emiterii Ordinului Prefectului prin care se constată încetarea de drept a mandatelor. Noi am dat dovadă de bună credință… În legislație, a fost introdus un nou alineat, cu următorul cuprins: Răspunderea civilă sau administrativă disciplinară pentru faptele care determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate (..) este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condițiile depășirii termenului general de prescripție de 3 ani de la data săvârșirii lor”.

 

Deci pesediștii ăștia, care modifică noaptea legi ca să nu facă pușcărie pentru faptele comise, au modificat legea, zicând că degeaba zice Papa Pius că nu ai voie să fii într-o funcție publică pentru că ai încălcat legea, că dacă au trecut 3 ani de când ai încălcat legea, poți să fii, pentru că faptele sunt considerate prescrise. Iar Moldovan zice că a tot verificat el documentele juridice și a constatat că au trecut mai mult de 3 ani decând Vida și Stan au comis faptele și… asta este. Ura și la gara PSD!

 

Măcar prefectul din Mureș, Mircea Dușa, alt pesedist mim, a ejectat-o pe primărița din Reghin după o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, întocmind greșit actul. Femeia (o pesedistă, normal) a plecat în vacanță, a constestat ordinul prefectului întocmit greșit, iar instanța a dispus repunerea pe funcție și plata salariilor retroactive, pentru că actul nu e întocmit corect, nu pentru că decizia ar fi incorectă. Ceea ce s-a întâmplat.

 

V-a dat militarul Dușa lecții de mimă, domnule avocat Moldovan, ajuns intempestiv prefect pesedist! Dar nu-i nimic, din 20-20 (cum zice șefa dumneavoastră politică) vă-ntoarceți în Barou. Senin? Tot senin?

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here