MICHELIN GUIDE 2019 – Care sunt muzeele din Maramureș incluse în noul Ghid Michelin în top 12 muzee din România

0
705
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare

ATRACȚII. Trei muzee (una fiind o casă memorială) din Sighetu Marmației și două muzee din Baia Mare sunt incluse în noul Ghid Michelin referitor la România, iar trei din acestea (două din Sighetu Marmației și unul din Baia Mare) sunt incluse în topul celor 12 cele mai interesante, în paginile celebrului anuar dedicat turismului si gastronomiei.

 

În top 12 muzee din România selecționate în renumitul ghid, în urma evaluării favorabile de către experții Michelin, trei sunt din Maramureș: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare sunt cotate cu două stele Michelin, iar Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației e cotat cu o stea Michelin.

 

În ghid, dar neincluse în topul național al muzeelor, mai figurează și Casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației și Muzeul Județean de Artă din Baia Mare, ambele instituții muzeale fiind cotate cu o stea Michelin.

 

Michelin își clasifică obiectivele cu până la trei stele, semnificația acestora fiind: o stea – interesant; două stele – recomandat; trei stele – de neratat. În top 12 muzee recomandate din România, Michelin a introdus instituții din București (3), Maramureș (3), Cluj (2), Sibiu (2), Iași (1) și Constanța (1).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here