METEO – Cum va fi vremea de Crăciun în Maramureș: prognoza următoarelor două săptămâni

0
500

UN CRĂCIUN… CĂLDUROS. Cea mai recentă prognoză a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, care se referă la perioada 12-25 decembrie 2022, indică faptul că în Maramureș următoarele două săptămâni se vor caracteriza prin oscilaţii termice semnificative, cu o probabilitate de precipitaţii (la început ploi, iar apoi și ninsori) mai ridicată în perioada 15-18 decembrie.

 

În județul Maramureş, intervalul de prognoză meteo analizat începe cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cele mai ridicate valori termice fiind estimate în 15 şi 16 decembrie, când mercurul termometrelor va indica o temperatură diurnă cuprinsă între 6 grade Celsius și 11 grade Celsius, termperaturile din timpul nopților încadrându-se între 1 și 4 grade Celsius.

 

Un val de frig este probabil în perioada 18-20 decembrie, când media termică va coborî spre -2 grade Celsius, iar temperatura în cursul nopților va înregistra valori și de -7 grade Celsius. În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în luna decembrie.

 

De asemenea, la începutul perioadei de analiză se vor înregistra pe arii reduse ninsori slabe, probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse – predominant ploi la început, apoi şi ninsori – fiind crescută în perioada 15 -18 decembrie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here