MECI-SPECTACOL – Știința Baia Mare a câștigat în penultimul minut derby-ul cu Steaua și se apropie la un singur punct de echipa bucureșteană

0
457

RUGBY. Sâmbătă, 12 iunie 2021, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în derby-ul etapei a 8-a a SuperLigii de Rugby, campioana en-titre CSM Știința a învins cu 23-18 (7-3) CSA Steaua București, apropiindu-se la un singur punct de liderul actual al clasamentului, care este tocmai echipa pe care a învins-o astăzi.

 

În meciul arbitrat de bucureștenii Vlad Iordăchescu, ajutat de Radu Petrescu și Cristian Șerban, antrenorul campioanei, Eugen Apjok, a început în formula: Paul Popoaia, Jason Tomane, David Feliuai, Sione Fakaosilea, Taliauli Sikuea, Taniela Rawaqa, Helarius Kisting, Mihai Dico, Ovidiu Cojocaru, Omar Baliashvili, Dumani Mtya, Marius Dănilă, Florian Roșu, Nicollas Immelman (cpt.), Silviu Grădinaru.

 

Primele puncte ale partidei sunt realizate de oaspeți, din transformarea unei lovituri de pedeapsă (min. 6, transformer: Daniel Plai, lider în clasamentul marcatorilor din SuperLiga). Băimărenii revin la conducerea meciului în min. 23, când pilierul georgian Omar Baliashvili culcă balonul în spatele buturilor steliste (eseu transformat de Taniela Rawaqa: 7-3).

 

Acestea au fost singurele puncte ale primei reprize, însă la revenirea de la vestiare, liderul campionatului trece în avantaj pe tabela de marcaj și egalează la eseuri, prin flankerul sud-african Kuselo Moyake (min. 52, lovitura de transformare a eseului a fost ratată de Plai: 7-8).

 

Nu foarte mult a fost Steaua în avantaj, gazdele trecând la conducere după o transformare de la jumătatea terenului reușită de namibianul „TC” Kisting (min. 60, 10-8) și distanțându-se printr-o altă lovitură de pedeapsă, transformată de uvertura Dorin Gigi Manole, principalul marcator al băimărenilor în această ediție de campionat și în acest meci (min. 75, 13-8).

 

Steliștii n-au cedat ușor (cum era de așteptat) și înscriu repede un nou eseu, la centru, prin același sud-african Moyake, desemnat Omul meciului (min. 76, eseu transformat de Daniel Plai: 13-15), dar același Dorin Manole readuce Știința în avantaj transformând o lovitură de pedeapsă de la peste 40 de metri (min. 77, 16-15). Steliștii revin din nou în avantaj, într-un meci care s-a jucat cu garda jos, transformerul Daniel Plai dându-i replica lui Manole și transformând și el o lovitură de pedeapsă de la peste 40 de metri, care o readuce pe Steaua la conducere (min. 78, 16-18).

 

În penultimul minut de joc, Dorin Gigi Manole reușește să înscrie un nou eseu pe care tot el în transformă și fixează scorul final la 23-18, după un meci-spectacol, transmis în direct și de televiziunea națională, extrem de echilibrat (2-2 la eseuri, 2-1 la transformări, 3-2 la lovituri de pedeapsă). A fost, cumva, nu doar o revanșă, ci un fel de oglindă a meciului din 8 mai, când în etapa a 3-a a SuperLigii, steliștii câștigau acasă cu 18-17 (9-9), în ultima secundă a meciului transformerul băimărenilor, fijianul Taniela Rawaqa, ratând transformarea unui eseu, puncte care i-ar fi făcut câștigători pe cei de la Știința.

 

În urma acestei victorii, băimărenii fac 30 de puncte și se apropie la un punct de Steaua București (echipa bucureșteană a obținut punctul bonus defensiv și a cumulat 31 de puncte). Următoarea etapă de campionat, a 9-a, este programată în 4 septembrie, băimărenii urmând să întâlnească în deplasare Dinamo București (clasată pe locul 3 în prima ligă).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here