MECI INTERNAȚIONAL (GALERIE FOTO) – CSM Știința Baia Mare, campioana României, a învins categoric în primul joc în Africa de Sud, Free State XV

0
359

TEST DE ACLIMATIZARE. Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, pe Toyota Stadium din Bloemfontein (anterior denumit Free State Stadium – cu capacitate de 46.000 de locuri pe scaune, inaugurat cu ocazia Campionatului Mondial de rugby din 1995), campioana României la rugby, CSM Știința Baia Mare a susținut primul meci în Africa de Sud, în compania formației Free State XV (o selecționată a unei părți din provincia Free State, un fel de echipă a doua/pepinieră a mult mai titraților Toyota Free State Cheetahs, constituită din sportivi semi-profesioniști și studenți).

 

În partida de astăzi, băimărenii au câștigat detașat, cu 14-72 (14-41). A fost un meci-test, de acomodare înaintea partidei cu echipa Toyota Free State Cheetahs (Gheparzii din Free State). Meciul fost arbitrat de Jaco Kotze, asistat de Darren Colby și Philip Kotze.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: Mihai Dico, Ovidiu Cojocaru (cpt.), Revazi Dugladze, Mate Dardulidze, Ștefan Iancu, Florian Iancu, Alexandru Alexe, Aleksandre Kalmakhelidze, Vlăduț Bocăneț, David Feliuai, Kefentse Mahlo, Alexandru Bucur, Jason Tomane, Adrian Apostol, Paul Popoaia.

 

Pe lista rezervelor au fost înscriși Adrian Țală, Constantin Pristaviță, Omar Baliashvili, Marius Dănilă, Alexandru Țiglă, Mihai Lămboiu, Luca Nichitean, Silviu Grădinaru.

 

Sud-africanii au început în formula: Tsepang Mongale, BD van der Vyver, Ben-Hendrik van Vuuren, Juan Human, Heinrich Cloete, Adakho Xontongo, Kevin Pretorius, Pieter Cockerin, KK Hlongwane, Malcolm Kerr Till, Quintin Burger, Arthur Williams, Gomolemo Matlo, Diego van Wyk, Fanie Pretorius.

 

Pe lista rezervelor au fost înscriși Quintin Davis, Mzwandile Maphalala, Francois Bezuidenhout, Jaco Hattingh, Henco Greyling, JC Allen, Lupho Nxotheni și Sinovuyo Mbombo.

 

Competițional, echipa Free State XV participă la turneul Currie Cup, cea mai veche competiție naționale de rugby din Africa de Sud, care se dispută anual din iunie până în octombrie, începând din anul 1891, între echipe care reprezintă provincii sau regiuni substanțiale din provincii – de pildă, în provincia Free State există două echipe, Cheetahs-Gheparzii (o selecționată a jucătorilor din districtele din centrul și vestul provinciei) și Griffons-Grifonii (sub semnul monstrului cu trup de leu și cap și aripi de vultur, consacrat zeului Apollo, jucând jucătorii din districtele din nordul și estul provinciei).

 

Free State Cheetahs a câștigat trofeul de 4 ori (în anii 2005, 2007, 2016 și 2019), iar în 2006 au împărțit trofeul cu Blue Bulls, în finala de pe Bloemfontein înregistrându-se egalitatea (28-28). Astăzi, competiția este a treia ca importanță valorică (după Super Rugby și The Rugby Championship – fosta Tri-Nations) dar datorită istoriei are un loc special printre suporteri și jucătorii de rugby din Africa de Sud, trofeul fiind considerat sfânt.

 

Vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 17.30, este programat meciul-vedetă Toyota Free State Cheetahs – CSM Știința Baia Mare. Meciul face parte din Toyota Challenge (firma de automobile fiind sponsorul principal al echipei sud-africane), o competiție în care clubul gazdă joacă 4 partide cu echipele invitate. În acest an, pentru prima dată au fost invitate două echipe europene, CSM Știința Baia Mare și Diables Barcelona (Spania), clubul spaniol fiind învins de sud-africani cu 99-15.

 

 

* Foto: @Toyota Free State Cheetah

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here