MECI DE BARAJ – Fotbal Comuna Recea învinge Unirea Slobozia și păstrează prima opțiune pentru menținerea în Liga a II-a

0
691

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 15 mai 2021, la Recea, în meciul tur al barajului pentru menținerea în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, echipă neplătită din decembrie 2020, a învins cu 2-0 (0-0) Unirea Slobozia, formație cu un buget de peste 1 milion de euro în acest sezon, luând o serioasă opțiune pentru îndeplinirea obiectivului și dovedind că latura financiară, deși importantă, nu este decisivă. Meciul retur va avea loc peste o săptămână, la Slobozia.

 

Antrenorul Florin Fabian a început partida cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Burdeț, Oiță, Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov – Mărieș, Balha, Bura – Batin. Un gazon mai bun decât de regulă și o echipă gazdă decisă să tranșeze soarta barajului încă din meciul pe teren propriu, care s-a lovit însă de o dorință similară a echipei antrenate de fostul internațional Adrian Mihalcea.

 

O primă repriză echilibrată în meciul arbitrat la centru de Iulian Călin (din Ştefăneşti, jud. Argeş), în care primele ocazii au aparținut ialomițenilor (min. 7 centrarea din lovitură liberă a lui Bogdan Vasile, respinsă de Răilean; min. 9, reluarea ratată a lui Ibrian din 5 metri, min. 14, Răilean respinge șutul deviat al lui Ibrian). Recea intră în joc după primul sfert și Bura șutează puțin peste poartă din careul mare (min. 16), apoi șuturile de la 20 de metri ale căpitanului Micaș (min. 37 și 38) nu reușesc să-l învingă pe Gurău. Repriza se încheie cu ratarea din 6 metri a lui Balha (min. 43), șutul fiind respins în doi timpi, întâi de portarul Gurău, iar apoi de un fundaș al ialomițenilor.

 

La revenirea de la vestiare, Unirea are prima ocazie de gol, șutul  fundașului stânga (extrem de ofensiv Florinel Ibrian), din unghi, fiind respinsă de Răilean, portarul maramureșenilor păstrând-o pe Recea în joc. Fabian încearcă să schimbe ceva (din banca scurtă pe care o are la dispoziție) și îl introduce în teren pe Jucan (în min. 56, în locul lui Bura), mutare inspirată pentru că după numai 5 minute Jucan are prima ocazie de gol, însă intră în unghi și șutul la colțul scurt este respins în corner de Gurău.

 

Oaspeții revin în joc cu lovitura liberă de la 25 de metri, șutul căpitanului Constantin Toma fiind deviat de zid peste poartă. Recea reușește deschiderea scorului în min. 71, prin Adrian Balha, cu capul, din plonjon la prima bară și maramureșenii conduc cu 1-0. Mihalcea schimbă 3 jucători în 5 minute și în formația ialomițeană intră cu forțe proaspete Răduca, Oktay Ozkara și Dorin Radu, dar cei care marchează, în prelungirile partidei, sunt tot gazdele, Gabriel Oiță închizând tabela de marcaj printr-un șut de la 10 metri.

 

Fotbal Comuna Recea – Unirea Slobozia: 2-0 (0-0), au marcat Adrian Balha (min. 71), Gabriel Oița (min. 92). Returul, pe stadionul 1 Mai din Slobozia, în 22 mai, de la ora 11.00. Până atunci, la Recea se speră și se visează frumos.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here