MĂSURILE USR PLUS – Vlad Emanuel Duruș (USR PLUS): “Actuala lege a venitului minim garantat descurajează munca”

0
277

ADVERTORIAL. În România avem trei beneficii sociale principale: venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul de încălzire. Acestea se suprapun parțial pentru unele familii, sunt calculate după formule diferite și implică trei dosare diferite depuse de beneficiari.

 

Vlad Duruș, candidat USR PLUS la Camera Deputaților: “Actuala lege a venitului minim garantat descurajează munca. De ce? E simplu: retrage ajutorul social persoanelor care se angajează, chiar dacă salariul lor este foarte mic. În plus, salariile mici sunt impozitate mult (cel mai mult din UE).”

 

Banca Mondială a propus încă din 2014 guvernului României schimbarea acestui sistem, prin intermediul Venitului minim de incluziune (VMI) – ca parte a Strategiei naționale de incluziune socială și reducerea sărăciei.

 

Legea VMI a fost finalizată la insistențele Guvernului tehnocrat în 2016, adoptată de Parlament și promulgată în 2016 (Legea nr. 196/2016). EA ÎNSĂ NU E APLICATĂ! Ministerul Muncii încă nu are sistemul informatic necesar! Ultimul termen a fost prelungit până la 1 aprilie 2021.

 

Alianța USR PLUS propune:

(1) accelerarea implementării legii VMI,

(2) dezvoltarea acesteia prin includerea altor beneficii relevante – până ajungem la un mod simplu și unitar de a acorda toate modalitățile de sprijin pentru persoanele defavorizate,

(3) monitorizarea constantă a modului în care se aplică legea (analiză de impact și propuneri de îmbunătățiri în timp real), pentru a ne asigura că produce rezultatele scontate.

 

Citește aici întregul angajament USR PLUS și află toate măsurile noastre pentru a lupta cu sărăcia: https://www.usrplus.ro/un_loc_de_munca_cea_mai_buna_protectie_sociala.

 

Votează USRL PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Umbrella Art Crew SRL. Cod unic de identificare: 11200021



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here