MĂSURI – Uciderea şefului de post din Vişeu de Jos a generat o cerere a poliţiştilor la prim-ministrul Sorin Grindeanu

0
356

SOLICITĂRI. Moartea violentă a şefului de post din comuna maramureşeană Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, a determinat Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din România să ceară prim-ministrului Sorin Grindeanu să rezolve deficitul de personal al MAI, aproximat la 25.000 de persoane.

 

Conform solicitării SNPPC, acest deficit „incumbă atât incapacitate operaţională în ceea ce priveşte realizarea misiunilor, cât şi suprasolicitarea lucrătorilor peste timpul normat de lucru – recent, la un post de poliţie din Maramureş, şeful subunităţii a fost ucis cu bestialitate în incinta sediului, dat fiind faptul că era planificat singur în serviciu din lipsă de personal”.

 

Gheorghe Nistor

Șeful de post Gheorghe Nistor (48 de ani) a fost asasinat în propriul birou, în 4 ianuarie 2017, cu mai multe lovituri de cuțit. Fraţii Ionuţ și Ovidiu Tomoioagă au fost reţinuţi şi trimişi în judecată pentru crimă. Conform unor surse 2mnews implicate direct în anchetă, motivul asasinării poliţistului a fost răzbunarea, acesta amendându-l pe unul dintre fraţii reţinuţi, respectiva amendă făcând posibilă activarea executării pedepsei cu închisoarea la care fusese condamnat respectivul, aceasta fiind în acel moment suspendată.

 

Polițiștii mai revendică „salarizarea extrem de precară din MAI”, „acordarea primelor (sau a tichetelor de vacanţă)”, „acordarea ajutoarelor prevăzute de lege, dar suspendate de 7 ani, cu ocazia pensionării pentru vechime în serviciu şi limită de vârstă, dar şi alte revendicări economico-profesionale”.

 

De  asemenea, organizaţia care are în componenţă peste 50.000 membri a cerut prim-ministrului: modernizarea logisticii (în special a mijloacelor de intervenţie) şi a Statutului poliţistului, precum şi abrogarea Ordonanţei de Urgenţă din 2016 prin care s-a remilitarizat o structură de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (n.red., Direcţia Generală de Protecţie Internă), în contradicţie cu prevederile Constituţiei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here