MASCA, OBLIGATORIE – Scenariul roșu activat în 8 localități din Maramureș cu rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 peste limita de alertă

0
9269

OFICIAL – DECIZII. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a decis astăzi, 20 octombrie 2020, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise și interzicerea activității cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor din 8 localități: Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat. În aceste localități, potrivit CJSU Maramureș valoarea ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile a depășit limita de alertă (de 3 cazuri la 1.000 de locuitori).

 

De asemenea, în cele 8 localități școala se va desfășura exclusiv on-line, activitatea jocurilor de noroc e suspendată. Restaurantele și cafenelele din interiorul unităților de cazare turistică pot servi în interior doar persoanele cazate, pentru restul clienților produsele pot fi servite în sistemele take-away sau catering.

 

Interdicții în alte 16 localități

 

Tot astăzi, CJSU Maramureș a decis că purtarea măștii de protecție în spații publice deschise este obligatorie în alte 16 localități: Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare. În cazul acestor 16 localități, obligativitatea purtării măștii de protecție se referă la: piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane etc.), zone în care se desfășoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zone pietonale comerciale și într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităților de învățământ.

 

În cele 16 localități de mai sus, a fost restrânsă la 30% activitatea restaurantelor, cafenelelor, barurilor și jocurilor de noroc.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here