MARE ÎMPĂRȚIRE – Se împart încă aproape 1,8 milioane de lei pentru drumurile comunale din Maramureș

0
756

INFRASTRUCTURA RUTIERĂ – MARAMUREȘ. Aleșii Maramureșului (consilierii județeni) vor împărți 1,8 milioane de lei (exact: 1.795.000 lei) pentru drumurile comunale din județ. Banii provind din cota de TVA repartizată județului în acest sens. Comparativ cu alți ani, sumele sunt cu circa 20% mai mici.

 

Aceasta este a doua distribuire financiară din acest an pentru drumurile comunale din Maramureș, după cea din aprilie 2021, când administrația județeană a decis ca din suma totală de aproape 8,7 milioane de lei pentru drumurile județene și cele comunale, 8 milioane de lei să fie repartizate drumurilor județene și 692.000 lei să meargă pentru lucrări la drumurile comunale.

 

La această a doua tranșă financiară pentru lucrări la drumurile județene și comunale din Maramureș s-a alocat, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului, suma totală de aproape 5,8 milioane de lei (exact: 5.795.000 lei) – sumele din cota TVA destinate lucrărilor pentru drumurile din județe țin cont de lungimea și starea tehnică a acestora. Din această sumă, 4 milioane de lei vor merge către lucrări pe drumurile județene, iar 1.795.000 lei către drumurile comunale. Sumele urmează să fie repartizate distinct, pe UAT-uri, de consilierii județeni (în fapt, de negocierile politice între liderii de grupuri din CJ Maramureș).

 

Practic, până acum drumurile județene au cumulat un buget de lucrări de 12 milioane de lei, iar drumurile comunale din Maramureș totalizează un buget de 2,5 milioane de lei (2.487.000 lei).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here