MARAMUREȘ – Ionel Bogdan (PNL): „Am încredere că săptămâna viitoare vom vorbi despre guvernul învestit al premierului Orban ”

0
221
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, Ionel Bogdan, Călin Bota
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, Ionel Bogdan, Călin Bota

ADVERTORIAL POLITIC. Partidul Național Liberal a anunțat în această săptămână programul de guvernare și echipa de miniștri propusă de către Guvernul Orban. România are nevoie de un nou guvern, de o echipă serioasă, pregătită să lupte pentru bunăstarea fiecărui cetățean, pentru implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea României, dar mai ales pentru repararea dezastrului provocat de Guvernul PSD.

 

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: „Noi am scris un program de guvernare realist, un program de guvernare care să întâmpine nevoile imediate ale României și nu am venit cu  tot felul de fantasmagorii care nu pot fi realizate, ci am venit cu proiecte pe care putem să le realizăm imediat. Sunt obiective pe termen scurt, cum ar fi: organizarea alegerilor prezidențiale, restructurarea și tranziția de la modelul economic impus de PSD, la un sistem cât mai echilibrat și predictibil.

 

Sunt 12 măsuri urgente: rectificarea bugetară, elaborarea proiectului de buget pentru anul viitor, creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, organizarea examenului de rezidențiat pentru absolvenții din medicină, avizarea proiectului de lege privind abrogarea recursului compensatoriu care este extrem de important, inițierea procedurilor privind desemnarea titularilor la conducerea parchetelor, renunțarea la split TVA și a unor prevederi din OUG 114, eliminarea supraaccizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, refacerea legislației pe pilonul II de pensii etc.”.

 

În ceea ce privește campania electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă, filiala PNL Maramureș s-a mobilizat foarte bine, echipele de liberali maramureșeni fiind implicate la maxim în acțiunile pe care le desfășoară zilnic în tot  județul.

 

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: „La nivelul filialei PNL Maramureș avem echipe în teren în fiecare zi în tot județul. Până acum, colegii mei s-au întâlnit cu cel puțin 20% din locuitorii județului Maramureș și până la finalul campaniei electorale ne dorim să ajungem la peste 50% din locuitori, efectiv să discutăm cu ei. Asta a fost strategia pe care am abordat-o încă de la începutul campaniei electorale”.

 

Președintele PNL Maramureș a vorbit și despre evenimentul organizat la începutul campaniei electorale la ATP Tech Center, unde au fost atât premierul desemnat, Ludovic Orban, cât secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, viitorul ministru al agriculturii, Adrian Oros, prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan, precum și alți reprezentanți  importanți din conducerea centrală a PNL.

 

Despre starea actuală a justiției, dar și a economiei, precum și despre măsurile urgente care trebuiesc aplicate în aceste două mari sisteme, care susțin funcționalitatea României, au vorbit Cristian Niculescu Țâgârlaș, vicepreședinte PNL Maramureș, și Călin Bota, președinte PNL Baia Mare.

 

Cristian Niculescu Țâgârlaș, vicepreședinte PNL Maramureș: „Avem o nominalizare a unui profesionist la Ministerul Justiției, un om cu multă experiență, un profesor universitar, un avocat care a respectat și va respecta întotdeauna libertățile și drepturile fundamentale ale omului ca fiind un principiu de bază, atât al PNL, cât și al democrației. În programul de guvernare se pune un accent masiv pe anumite modificări aduse sistemului judiciar existent în momentul de față, modificări care au fost aduse de către PSD în disprețul dispozițiilor legale, în disprețul recomandărilor Comisiei de la Veneția și în disprețul normelor constituționale”.

 

Călin Bota, președinte PNL Baia Mare: „Salut decizia nominalizării pentru Ministerul  Finanțelor Publice a senatorului Florin Cîțu, cu atât mai mult cu cât pentru prima oară în ultimii mulți ani vom avea în fruntea acestei instituții o persoană care este pricepută într-un astfel de domeniu. Este un finanțist cu un background solid în spate. (…) Având în vedere activitatea serioasă pe care a avut-o în cadrul instituțiilor bancare în care a activat, va reuși să aducă acea rigoare și acea seriozitate care caracterizează activitățile bancare și la nivelul ANAF-ului, astfel încât să nu ne trezim în situații cum sunt cele de astăzi când împrumutăm în fiecare zi fără să știm pentru ce o facem”.

 

PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here