MARAMUREȘ – Grupul Taparo a început și producția măștilor de protecție pentru copii: până în septembrie, vor produce peste 1 milion de măști pe zi

0
515

PRODUCȚIE. Pandemia de COVID-19 (noul coronavirus) a transformat decisiv principalul obiect de activitate al firmelor din Grupul Taparo, controlat de omul de afaceri maramureșean Ioan Filip, producția de mobilier fiind devansată de producția de echipament textil medical de protecție: măști, halate, combinezoane, botoșei, lenjerii de pat.

 

Practic, inginerul lăpușean Filip a pus bazele primei fabrici de textile medicale cu capital 100% românesc și produce astăzi 600.000 de măști pe zi, însă vizează ca până la finalul lunii septembrie 2020 să producă peste 1 milion de măști de protecție pe zi. Astăzi, 29 mai, cu ocazia vizitei guvernamentale la fabrica Techtex din Târgu Lăpuș, Filip a prezentat și prima producție de măști de protecție destinate copiilor și a anunțat că în curând va demara și producția de măști chirugicale FFP2 (cu grad ridicat de protecție).

 

Inginerul din Târgu Lăpuș a vorbit și despre prețul acestora, convins că o creștere a producție duce la o reducere pe piața concurențială, fapt pe care l-a sesizat chiar în firma sa. „Am început producţia în urmă cu două luni și de atunci prețul a scăzut cu 50%, acum producem la prețul de 1,50 lei/bucată. Contribuim și la scăderea prețului pieței, pentru că toți producătorii și importatorii care vând în România trebuie să-și alinieze prețurile cu cel al pieței”, a precizat Ioan Filip.

 

Compania Taparo derulează o investiție de 20 de milioane de euro (finanțare obșinută printrăun credit bancar pe care trebuie să-l ramburseze în 7 ani), prin care va construi în comuna maramureșeană Cicârlău o nouă fabrică de textile medicale de protecție, inclusiv a materiei prime necesare (material textil pentru uz medical).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here