MARAMUREȘ – E mare nevoie de sânge: în 19-23 aprilie, campania “Donează sânge, fii erou!”

0
438

CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE. Echipa Donează sânge, fii erou! organizează în perioada 19-23 aprilie 2021 o campanie de donare de sânge la centrele de transfuzie sanguină din țară. Dorim să încercăm să convingem cât mai mulți donatori să ni se alăture, deoarece e foarte mare nevoie de sânge la nivel național.

 

În Baia Mare, campania va avea loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, str. George Coșbuc nr. 20, de luni până vineri în intervalul orar 07.30-11.00. Pentru a lua legătura cu Centrul de Transfuzie, vă rugăm să sunați la numărul: 0362.808.019.

 

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

  • vârsta: 18-60 ani;
  • greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
  • pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
  • să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.);
  • să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere);
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
  • să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (anticoncepționalele și suplimentele alimentare – precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc – sunt acceptate);
  • să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
  • să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
  • să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

 

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună. De asemenea, echipa noastră vă va întâmpina cu multe bunătăți și premii demne de eroi. Vă așteptăm! www.doneazasangefiierou.ro.

 

Echipa Donează sânge, fii erou!ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here