MARAMUREȘ – După contestații, numărul elevilor din județ de media 10 la Evaluarea Națională a urcat la 15

0
579

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAȚIONALĂ. După soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, încă un elev maramureșean a obținut media 10, ridicând la 15 numărul elevilor din județ care au obținut media maximă.

 

Elevul căruia i-a fost admisă contestația și i-a fost corectată media cu care a fost acreditat inițial este de la Școala Gimnazială “Nichita Stănescu” din Baia Mare (contestația a fost făcută la Limba și literatura română, unde inițial a fost notat cu 9,75, iar după contestație, cu 10). În Maramureș, au fost depuse 326 contestații, cele mai multe (193) la Limba și literatura română.

 

Cei 15 elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională sunt din Baia Mare (10), Sighetu Marmației, Borșa, Săliștea de Sus, Moisei și Vișeu de Jos (câte unul), de la școlile: „Lucian Blaga” din Baia Mare (3), „Nichita Stănescu” din Baia Mare (2), „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare (1), Colegiu Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare (2), Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare (1), Colegiul de Arte din Baia Mare (1), Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației (1), nr. 9 din Borșa (1), nr. 1 din Moisei, „Mihai Eminescu” din Săliștea de Sus (1) și Școala Gimnazială din Vișeu de Jos (1).

 

De asemenea, conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, promovabilitatea în județul Maramureș a crescut procentual la 74,35% (2.931 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5).

 

Rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 93,16% (3.942 de candidați prezenți dintr-un total de 4.231 candidați înscriși). În Maramureș nu au fost elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă. Conform precizării Inspectoratului Județean Școlar, calendarul prevede în perioada 2-6 iulie completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a, iat în 10 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here