MARAMUREȘ – Două noi substații de ambulanță în Poienile de sub Munte și Ariniș, de la începutul lunii mai

0
459

DECIZII. Comisia Interministerială pentru Suport Tehnic a avizat înființarea a două noi substații de ambulanță de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş. Stațiile vor fi amplasate în localitățile Poienile de sub Munte şi Ariniş și vor fi deschise la începtul lunii viitoare.

 

Substația de ambulanță din Poienile de sub Munte va avea arondate opt localități din zona cele mai populate comune din Maramureș, localități situate în zone greu accesibile, care până acum erau deservite de substația de ambulanță din orașul Vișeu de Sus.

 

Substaţia de ambulanţă din Ariniş va deservi și localitățile din zona Ulmeni, oraș în care administrația locală a solicitat crearea unei substații, însă specialiștii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Ministerului Sănătăţii au decis, în urma analizei geo-demografice și operative, că solicitările pentru medicina de urgență venite din zona de sud-vest a judeţului pot fi mai eficient gestionate din Ariniș.

 

Substația din Ariniș va fi deservită de un echipaj permanent de tip B2, format din cinci asistenți medicali și cinci ambulanțieri.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here