MARAMUREȘ – Cuantumul pagubelor produse de furtunile din septembrie: aproape 5 milioane de euro

0
200

COSTURI. Furtunile și ploile din septembrie au produs în județul Maramureș pagube de peste 22 de milioane de lei (echivalentul a peste 4,8 milioane de euro). Cuantumul a fost stabilit de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care a centralizat efectele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

 

Conform președintelui CJSU Maramureș, prefectul Vasile Moldovan, au fost afectate/avariate peste 1.200 de locuințe, peste 300 de anexe gospodărești și 78 de obiective socio-economice. Rafalele de vânt a căror viteză a depășit 90 km/h au doborât 8 stâlpi de la rețelele de telefonie și 22 de stâlpi de la rețelele de electricitate, afectând peste 470 puncte de transformare, peste 25 linii electrice aeriene din rețeaua de alimentare cu energie electrică, respectiv stația de înaltă tensiune din Tg. Lăpuș.

 

De asemenea, precipitațiile căzute sub formă de aversă au afectat 2,5 km de străzi, 16,9 km de drumuri comunale și trei podețe, avariind indicatoare rutiere, stâlpi și parapeți metalici și podețe tubulare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here