MAJORARE – Bursele destinate elevilor din Baia Mare, majorate în urma unui amendament propus de Bogdănel Gavra, aprobat de toți aleșii locali

0
451

BURSE ȘCOLARE – BAIA MARE. În acest an școlar, administrația publică a municipiului Baia Mare va plăti burse pentru elevi majorate semnificativ, în urma unui amendament propus de consilierul local Băgdănel Gavra și aprobat de toți aleșii locali. Astfel, cel mai mult au fost crescute bursele destinate elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură (burse de merit), de la pragul de 250 de lei la 400 de lei.

 

“Consider că investiția în generațiile viitoare ar trebui să fie o prioritate pentru orice societate care vizează dezvoltarea pe termen mediu și lung, iar aceste investiții trebuie transpuse direct în creșterea nivelului educațional prin îmbunătățirea infrastructurii (vizez aici inclusiv reabilitarea tuturor creșelor din oraș), sprijinirea elevilor la începutul fiecărui an școlar (prin acordarea de ghiozdane complet echipate pe nivel de vârstă), dar și prin sprijinirea directă a elevilor care performează în învățământul din Baia Mare. De aceea am propus suplimentare a cuantumurilor pentru burse”, a precizat consilierul local Bogdănel Gavra, care a subliniat că fără sprijinul majorității colegilor săi din forul deliberativ al orașului propunerea sa n-ar fi fost concretizată.

 

În acest an școlar, în Baia Mare bursele de merit vor fi în cuantum de 400 de lei, bursele de studiu, de 250 de lei, iar bursele de ajutor social, de 200 de lei. Unitățile de învățământ, prin diriginți, le vor transmite elevilor care sunt criteriile de acordare a acestor burse și care sunt documentele necesare pentru depunerea cererilor la secretariatele instituțiilor.

 

Gavra a mai atras atenția și asupra promisiunilor conducerii Primăriei, rămase nerezolvate, fapt care crează încă o problemă în sistemul educational local în contextul în care nu a fost găsită o soluție pentru rezolvarea problemei cauzate de învățământul online.

 

Pandemia ne afectează din nou, dar tabletele, tablele inteligente și laptopurile nu sunt în posesia elevilor băimăreni nici după mai bine de 16 luni. Când cei mai mulți dintre cei care ar trebui să rezolvăm această problemă vorbeau despre alocările financiare pentru Sărbătoarea Castanelor, am încercat să provoc o discuție deschisă despre această problemă, pentru că rolul autorității publice locale este și de a se rezolva probleme de această factură. Tablete, table inteligente, laptopuri. Promise și nerezolvate. Voi mai încerca, până când voi reuși, împreună cu colegii mei, care sunt convins că percep această problemă la dimensiunea sa reală, a conchis consilierul local Gavra.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here