MAGNIFICII – Minaur câștigă la București cu Steaua, jucând finalul de meci în dublă inferioritate, și este vicecampioană pentru al doilea an consecutiv

0
673

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Miercuri, 19 aprilie 2023, în Sala Apollo din București, în meci contând pentru etapa a 25-a (penultima) a Ligii I la handbal masculin, Steaua București a pierdut, cu 23-26 (11-11), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul nemțean Ionuț Ifrim & Ovidiu Ilisei, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Steaua) și 2 (Minaur).

 

Un meci capital pentru Minaur (în contextul obținerii/menținerii titlului de vicecampioană națională) și important pentru Steaua (care viza păstrarea locului 4), început cu gazdele la timonă, steliștii distanțându-se repede chiar la 3 goluri diferență (min. 9, 5-2), iar băimărenii recuperând ecartul de pe tabela de marcaj în doar 4 minute (min. 13, 6-6) și apoi distanțându-se ei la două goluri diferență (6-8, 8-10, 9-11).

 

Finalul primei reprize a avut o particularitate de semnalat: în ultimele 5 minute băimărenii nu au mai marcat, iar steliștii au reușit să egaleze, repriza încheindu-se cu 11-11, și cu principalii remarcați cei doi portari Iancu (Steaua – 9 parade salvatoare) și Buzogany (Minaur – 8 parade salvatoare). A fost o repriză în care băimărenii s-au bazat pe forța revenitului Vujic (căruia tocmai i-a fost prelungit cu încă 3 ani contractul), iar steliștii pe cea a turcului Durmuş Ali Tınkır – ambii autori a câte 3 goluri.

 

Echilibrul s-a păstrat și în prima parte a reprizei secunde (min. 38, 15-15). Antrenorul Alexandru Sabou îi folosește pe ambii centri (și pe Vujic și pe Căbuț, acesta fiind introdus în postura de inter stânga). Băimărenii au și ghinon (Căbuț ratează o pasă și ocazia ca Minaur să se desprindă la două goluri – steliștii au marcat pe contraatac -, apoi Kozakevych și Kotrc ratează 7 metri). Egalitate și după 10 minute din repriza a doua: 15-15. În min. 43, Steaua preia din nou conducerea: 16-15 (tot un gol pe contraatac, gol cu poarta goală a lui Constantina).

 

Băimărenii reușesc 3 goluri consecutive (Pop, Kotrc și Ratkovic) și tabela indică 16-18 (min. 46), pe fondul eliminării estonului Martin Johannson. Din nou, Căbuț greșește, greșește și Da Silva Mollino (pe contraatac, singur cu portarul, trage în Stănescu) și în min. 48 steliștii egalează de la 9 metri (Milosevic): 18-18. Ratăm pe pozițional (Da Silva Mollino) – sau apără Stănescu -, înscrie turcul Tınkır și e 19-18 (steliștii au înscris 3 goluri consecutive), dar Vujic egalează și se intră în ultimele 10 minute la egalitate (19-19) și cu Steaua în atac.

 

Vujovic e accidentat, dar trage de el. Căbuț pătrunde în stil kamikaze și o readuce pe Minaur în avantaj (21-22) și o lasă pe Steaua în inferioritate numerică (Șomlea e eliminat pentru fault). Mai sunt 5 minute. Stănescu parează șutul extremei dreapta Kozakevych, dar ratează și Mihalcea de la 7 metri (șut peste poartă) și oaspeții atacă, dar Stănescu apără șutul lui Căbuț, nu și cel al ucraineanului Kozakevych (pe contraatac) și duce scorul la 21-23 cu 3 minute înaintea finalului. Antrenorul Mihăilă (Steaua) cere time-out. Pe Minaur o desparte 140 de secunde de tilul de vicecampioană.

 

Kotrc marchează pe contraatac cu poarta goală și băimărenii au 21-24. Nagy (Minaur) e eliminat. Vujic e eliminat și el! Jucăm până la final în dublă inferioritate numerică (în 4 jucători de câmp). Mai sunt 95 de secunde și Steaua ratează din 7 metri (prin Constantina), Buzogany este imperial! Antrenorul Sabou cere time-out. Incredibil, jucătorii îi cer lui Sabou să nu joace fără portar, sugerând că se descurcă 4 contra 6. Steaua marchează. Marchează și Kotrc, iar apoi Kozakevych și Minaur câștigă cu 23-26! O mai desparte un singur meci de titlul de vicecampioană, cel din etapa viitoare, de la Baia Mare, cu CSM Oradea (echipă retrogradată, clasată pe penultimul loc).

 

Meci mare făcut de băimăreni, care înving pentru al doilea an consecutiv Steaua la București. Pentru Minaur au marcat: Vujic (7 goluri), Kotrc și Kozakevych (câte 4 goluri), Căbuț (3 goluri), Vujovic și Nagy (câte 2 goluri), Cip, Ratkovic, Pop și Da Silva Mollino (câte 1 gol). Portarul Buzogany, imperial: 13 parade salvatoare (probabil Omul meciului).

 

De la Steaua s-au remarcat portarii Iancu (9 parade salvatoare) și Stănescu (6 parade salvatoare), Tınkır (6 goluri), Mihalcea și Milosevic (câte 4 goluri). În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 2 și etapa următoare (ultima din actuala ediție a Ligii I) va juca la Baia Mare, în 6 mai, cu CSM Oradea (acum pe locul 13).

 

* Foto: @CSA Steaua București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here