MAGISTRAȚI – Un procuror a fost numit judecător la Vișeu de Sus

0
1926

NUMIRE. Un procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi (jud. Botoșani), Timea Opriș Indre, a fost numită de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcţia de judecător la Judecătoria Vişeu de Sus, completând schema de personal a instanței maramureșene la 4 judecători (din vara anului 2020, după pensionarea președintelui Judecătoriei Vișeu de Sus, Mariana Șimon, instanța a funcționat cu 3 judecători).

 

Conform legii, procurorii pot fi numiți în funcția de judecător (doar la judecătorii, nu și la instanțe superioare), la cerere, prin decret al Președintelui României, la propunerea Plenului CSM.

 

Timea Opriș Indre, absolventă a Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2005), este procuror din 14 decembrie 2017 (dată la care a fost semnat Decretul prezidențial de numire în funcţie), anterior numirii Indre a fost avocat în Sighetu Marmației timp de 10 ani (2007-2017). În noiembrie 2019, procurorul a solicitat transferul la unul dintre Parchetele maramureșene (Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus sau Dragomirești), dar CSM a respins solicitarea. Acum a avut mai mult succes

 

Judecătoria Vișeu de Sus a fost înființată în anul 1871, ca judecătorie de plasă, primul judecător fiind Ioan Vancea – tot la sfârșitul secolului al XIX-lea, în anul 1896, a fost construită și clădirea principală actuală a judecătoriei (inițial a găzduit Primăria localităţii), renovată în urmă cu 10 ani.

În acest moment, Judecătoria Vișeu de Sus are 3 judecători (Vasile Florin Fărâmă – președintele instanței din 1 iulie 2020, Marius Nicolae Buhai și Daniel Corduneanu) și competență teritorială în două orașe (Borșa și Vișeu de Sus) și 8 comune (Moisei, Vişeu de Jos, Leordina, Petrova, Bistra, Ruscova, Repedea şi Poienile de sub Munte), care totalizează aproximativ 100.000 locuitori.

 

* Foto: @Judecătoria Vișeu de Sus

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here