MAGISTRAȚI – 14 judecători maramureșeni, din Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus, vizează gradul profesional maxim care poate fi obținut prin concurs

0
1330

CONCURS – JUSTIȚIE. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a scos la concurs 350 de locuri de judecători cu grad de curte de apel (gradul profesional maxim care poate fi obținut prin concurs) și 350 de locuri de judecători cu grad de tribunal. La cele două concursuri s-au înscris 871 de judecători, dintre care 14 judecători maramureșeni pentru gradul profesional de judecător de curte de apel și 4 judecători pentru gradul profesional de judecător de tribunal (din Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus).

 

Conform regulamentului, pot participa la concursul pentru obținerea unui grad superior judecătorii care la ultima evaluare profesională au obținut calificativul Foarte bine, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani și, în cadrul judecătorilor care candidează pentru obținerea gradului de curte de apel, au funcționat în ultimii 2 ani la instanțe ierarhic inferioare (judecătorie sau tribunal).

 

Cei 14 judecători din Maramureș înscriși pentru dobândirea gradului de judecător de curte de apel sunt: Codruța Violeta Alb, Ioana Boloș, Dorin Danci, Adriana Ramona Danciu-Abraham, Mirela Roxana Petrariu, Ligia Mihaela Ramona Simon, Alina Ana Stamate-Tămășan, Nicolae Stamate-Tămășan, Alexandru Lucian Verdeș (toți de la Tribunalul Maramureș), Marcel Axenta, Cristina Victoria Chindriș (ambii de la Judecătoria Baia Mare), Mihaela Liliana Ardelean, Veronica Elisabeta Gavriș-Todincă (ambele de la Judecătoria Sighetu Marmației), Vasile Florin Fărâmă (Judecătoria Vișeu de Sus).

 

Cei 4 judecători din Maramureș înscriși pentru dobândirea gradului de judecător de tribunal sunt: Cristina Mariana Dragotă, Florin Cristian Ene Solomciuc, Iacob Cătălin Marcu, Gabriela Elisabeta Precup (toți de la Judecătoria Baia Mare).

 

Concursul constă dintr-o probă scrisă tip grilă cu 50 de întrebări (timpul de concurs: 4 ore). Susținerea probei are loc în 13 martie 2022. Pentru a fi admis, un judecător trebuie să obțină cel puțin nota 7, dar promovarea se realizează în ordinea notelor obținute și în limita locurilor scoase la concurs aferent gradului profesional (de pildă, pentru gradul de judecător de curte de apel au fost scoase la concurs următoarele specializări/locuri: drept penal – 101 locuri, drept civil – 45 locuri, drept comercial – 49 locuri, drept administrativ și financiar fiscal – 79 locuri, dreptul muncii și asigurărilor sociale – 76 locuri).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here