LUPTA PENTRU TITLUL DE VICECAMPIOANĂ – Minaur a spulberat CSM Focșani și a urcat pe locul 2, urmează meciul decisiv cu Steaua, la București

0
576

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Duminică, 9 aprilie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 24-a (ante-penultima) a Ligii I de handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a câștigat categoric, cu 34-24 (16-13), partida cu CSM Focșani 2007. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Gabriel Badiu & Ioan Barbu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Baia Mare) și 5 (Focșani).

 

Liga națională, care și-a stabilit deja campioana, incontestabila Dinamo București (echipă care nu are adversar în Liga I, câștigând toate meciurile și căreia i-a fost decernat titlul de campioană, al 7-lea consecutiv!, încă din etapa trecută), mai are doar o mare necunoscută: cine se va clasa pe locul 2, lupta fiind dusă de CSM Constanța și Minaur (înaintea etapei clasate pe locurile 2, respectiv 3, la 2 puncte diferență).

 

Pentru că CSM Constanța a pierdut sâmbătă, pe teren propriu, previzibil, cu campioana Dinamo (28-32, la pauză 13-14), băimărenii aveau o șansă mare, de a urca pe locul 2 și de a fi „la mâna lor” în ultimele două etape pentru a-și păstra titlul de vicecampioană câștigat în ediția precedentă. Practic, băimărenii mai au un singur meci dificil, cel din etapa viitoare (penultima), la București, cu Steaua (echipă clasată pe locul 4, cu 43 de puncte, cu un meci mai puțin, care nu poate urca în clasament indiferent de rezultate, dar poate cădea), în ultima etapă urmând să întâlnească la Baia Mare CSM Oradea (echipă de pe locul 13, peultimul, retrogradabil).

 

Și Minaur și-a respectat blazonul și statutul de favorită (băimărenii au câștigat 4 din ultimele 5 întâlniri directe, focșănenii impunându-se ultima oară în urmă cu 2 ani, pe teren propriu), în pofida deja publicelor dificultăți financiare în care este înglodat clubul finanțat de Primăria Baia Mare. Gazdele au pornit ca din pușcă și în min. 12 aveau deja 4 goluri avantaj (7-3), după 20 de minute avantajul a fost majorat la 6 goluri (12-6), iar repriza s-a încheiat cu golul lui Vujovic din ultima secundă și 16-13. Revenire bună a lui Căbuț, Bera și Vujic completând trio-ul celor mai buni marcatori ai primei reprize, una în care s-a remarcat și portarul Buzogany.

 

În primele 10 minute ale celei de-a doua reprize, elevii lui Alexandru Sabou au refăcut diferența de 6 goluri (23-17), iar după 20 de minute din repriza secundă, Minaur conducea deja confortabil, cu 10 goluri diferență: 30-20. Practic, soarta partidei nu putea fi schimbată decât de vreo minune. Dacă gazdele și-au bazat atacurile pe Căbuț, Vujovic, Bera și Kotrc, focșăneni i-au avut în postură de tunari doar pe sârbul Nikola Crnoglavac și pe grecul Nikolaos Kritikos, adică pe interi.

 

Băimărenii fac spectacol, o repetiție cu public pentru adevărata finală pe care o mai au de disputat în această ediție de campionat, peste 10 zile, la București, cu Steaua, un meci pentru titlul de vicecampioană a României, pe care l-ar obține pentru al doilea an consecutiv. Mănescu înscrie cu 2 minute înaintea finalului pentru 33-22, consfințind cea mai mare diferență (11 goluri). Apoi, ca o gazdă amabilă, băimărenii opresc motoarele și meciul se încheie cu golul marcat de Erik Pop din 7 metri, în ultima secundă: 34-24.

 

Pentru Minaur au marcat: Căbuț (7 goluri), Vujovic și Bera (câte 5 goluri), Da Silva Mollino și Kotrc (câte 4 goluri), Mănescu (3 goluri), Vujic, Pop, Ratkovic, Nagy și Cip (câte 1 gol). Buzogany 11 parade salvatoare (procentaj: 35%). De la oaspeți s-au remarcat Crnoglavac (7 goluri) și Kritikos (6 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 2, cu 55 de puncte (cu 1 mai mult decât CSM Constanța), iar în etapa următoare, a 25-a, programată în 19 aprilie, joacă de la ora 15.45 în Sala Apollo din București, cu Steaua (locul 4).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here