LUCRĂRI – Se pregătește reabilitarea căii ferate a Mocăniței, Vișeu – Comanu: studiile, expertizele și documentația lucrării sunt plătite cu 1,4 milioane de lei

0
775

CALEA FERATĂ FORESTIERĂ VIȘEU-COMANU. Romsilva a atribuit contractul de circa 1,4 milioane de lei (exact: 1.398.607 lei, sumă care conține TVA) privind proiectare Documentaţii de Autorizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI), expertiza tehnică, studii de teren (geotehnic, topografic), documentații/avize/acorduri pentru reabilitarea căii ferate forestiere Vișeu-Comanu. Lucrările se vor executa pe calea ferată forestieră de 45 kilometri de pe fondul forestier al statului de pe Valea Vaserului, gestionat de Ocolul Silvic Vișeu de Sus.

 

Contractul a fost atribuit, la 17 iunie 2022, asocierii de firme Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL & Evalcons Tech SRL & Rutier Conex XXI SRL, unic ofertant, aceasta urmând să finalizeze lucrarea în 3 luni, după care proiectarea și execuția propriu-zisă a reabilitării căii ferate forestiere a Mocăniței poate intra în licitație publică.

 

Liderul asocierii, Construcții Feroviare Drumuri Poduri, este un serele înregistrat în satul Cotu Ciorii din comuna C.A. Rosetti (jud. Buzău), firmă specializată în construcția de poduri și tuneluri, controlată de familia Ciobanu (Mihaela Lăcrimioara Ciobanu și Iulian Ciobanu). Anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri de 14,6 milioane de lei și un profit net de 2,4 milioane de lei obținut cu 65 de angajați.

 

Asociații secundari, Evalcons Tech și Rutier Conex XXI, sunt două sereleuri din Bacău specializate pe proiectare, inginerie și consultanță tehnică, primul controlat de Lucia Mâță (cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei și un profit net de 3 milioane de lei obținut cu 5 angajați), iar cel de-al doilea controlat de Iulian Mâță și Dana Padurariu (cu o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei și un profit net de 840.000 lei obținut cu 8 angajați).

 

Calea ferată forestieră din Vișeu de Sus a fost construită din anul 1932, pe traseul Vișeu de Sus, pe Valea Vaserului, până în Carpați, la stația Comanu, aproape de granița cu Ucraina, fiind clasată ca monument istoric. Este exploatată în domeniile forestier (fiind concesionată firmei locale RG Holz Company, controlată de primarul Vasile Coman Vărzaru’) și turistic (pe distanța de 21,6 km, între Vișeu de Sus și Paltin – tot de primarul Vasile Coman Vărzaru’, prin firma Saorsa Turism, deținută scriptic de vărul său care poartă același nume).

 

* Foto: @Daniel Secărescu

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here