LUCRĂRI – Administrația din Copalnic Mănăștur reabilitează 18 kilometri din rețeaua locală de străzi, în cinci sate

0
512

PROIECT ÎN PREGĂTIRE. Rețeaua stradală din comuna maramureșeană Copalnic Mănăștur va fi reabilitată pe o lungime de 17,74 kilometri, în satele Copalnic Mănăștur, Făurești, Lăschia, Vad și Rușor. Proiectul, aflat în faza de pre-execuție și introdus pe circuitul obținerii autorizațiilor, avizelor și certificatelor necesare demarării execuției propriu-zise (are deja certificiat de urbanism, aviz de gospodărire a apelor, Direcția pentru Cultură, CJ Maramureș), vizează îmbunătățirea fundației drumului, așternerea unui strat asfaltic și amenajarea șanțurilor.

 

Lucările se vor executa pe o lungime de 17.743 de metri, după cum urmează: Copalnic Mănăștur – 3.541 m; Făurești – 5.014 m; Lăschia – 3.939 m; Rușor – 1.665 m, Vad – 3.583 m. De asemenea, covorul asfaltic va fi așternut și pe podurile ce traversează râul Cavnic și râul Bloaja în localitățile Rușor, Lăschia și Făurești.

 

Practic, se vor asfalta 91.215 mp de străzi, se vor amenaja sistemele de colectare și evacuare a apelor (șanțuri și podețe – în zonele de trecere de pe o parte pe a alta a apelor pluviale s-a proiectat rigolă carosabilă transversală străzilor, iar podețele tubulare de evacuare a apelor pluviale colectate în rigole și șanțuri se vor decolmata, cele existente, sau se vor realiza din polietilenă). La intersecțiile cu drumurile laterale racordurile se vor face pe o lățime de 3,5 m și lungime de 15 m, cu același sistem rutier ca și drumurile cu care se intersectează.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here