LOCAȚIILE – Află unde vor fi amplasate cele 9 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice din Baia Mare

0
1080

STAȚII DE REÎNCĂRCARE. Așa cum 2mnews va informat încă din urmă cu două săptămâni (detalii AICI), municipalitatea Băii Mari va instala în zonele cu trafic intens din oraş 9 staţii pentru încărcare destinate vehiculelor electrice.

 

Valoarea totală a investiției este de aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.480.857,33 lei, sumă care conține TVA), din care aproape 66% sunt fonduri nerambursabile (din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu), iar municipalitatea trebuie să plătească o treime, adică 834.044,05 lei (sumă compusă din contribuția de 28,45% și cheltuielile neeligibile).

 

Motivația creării unei infrastructuri de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Baia Mare a fost explicată de primarul Cătălin Cherecheș prin intenția de a achiziționa pentru Primărie “autoturisme care să poată utiliza energia electrică”, fapt care să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

 

Cele 9 stații de reîncărcare vor avea câte două prize de alimentare și vor fi amplasate în parcările de pe strada Podul Viilor, strada Culturii (OJT), Bulevardul Unirii (două: vizavi de Magazinul Universal Maramureșul și lângă Administrația Județeană a Finanțelor Publice), lângă Parcul Mara, lângă Piața Izvoare, Piața Universității, strada Victoriei (lângă RFN) și Piața Gării.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here