LOCALIZARE – În Maramureș, în pofida gaterelor, în acest an au mai fost identificate peste 1.700 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine

0
280

CATALOG. Conform normativelor, pădurile de stat care se încadrează în categoria funcțională „Păduri Cvasivirgine” sau „Păduri Virgine” sunt introduse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine.

 

În fiecare an, echipe ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva identifică noi suprafețe de pădure. Numai în acest an, în primul semestru, au fost identificate 3.000 de hectare de păduri virgine (din care 1.063 de hectare în Maramureș, pe raza Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț) și 844 de hectare de păduri cvasivirgine – anul trecut, au fost incluse în Catalogul Național aproape 10.000 de hectare de pădure.

 

În județul Maramureș au fost identificate 633,21 hectare păduri de stat care se încadrează în categoria funcțională păduri cvasivirgine, pe raza ocoalelor silvice Groșii Țibleșului, Mara și Strâmbu Băiuț. De altfel, recent, România a reușit introducerea a 24.679,4 hectare de păduri virgine și seculare de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here