LITIGIU – S-au despărțit amiabil, dar le-a trecut: fostul antrenor al băimărenilor, Mihai Iosif, a câștigat litigiul privind drepturile financiare, Minaur fiind obligat să i le plătească

0
874
Mihai Iosif

MINAUR BAIA MARE. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a FRF a soluționat în 28 martie 2023 Dosarul nr. 280, aferent litigiului dintre Mihai Iosif Dan și CS Minaur Baia Mare, admițând cererea fostului antrenor al clubului și obligând Minaur să îi plătească drepturile financiare restante, conform Acordului de încetare (nr. 479) încheiat la 6 martie 2023. De asemenea, Clubul Sportiv Minaur Baia Mare a mai fost obligat prin decizia comisiei să plătească taxa de procedură.

 

Hotărârea (foto mic dreapta, click pe foto pentru a mări imaginea) putea fi atacată cu recurs până marți, 4 aprilie. Mihai Iosif (48 de ani), zis Miță, a antrenat din postură de principal un singur an și o singură echipă înainte de descinderea la Baia Mare: pe Rapid București, în perioada 15 martie 2021-martie 2022 (a fost înlocuit cu Adrian Mutu). A fost adus la Minaur Baia Mare la 20 octombrie 2022, după demisia forțată de conducerea Primăriei Baia Mare a fostului antrenor Ciprian Danciu, și prezentat cu surle, trâmbițe, pupitru montat pe gazon și microfon deși se vorbea în fața a doar 2 docili ascultători/contractanți, în prezența primarului Cătălin Cherecheș și a viceprimarului Doru Dăncuș.

 

Era după etapa a 10-a, echipa era pe locul 16 (din 20 de echipe), cu 9 puncte (2 victorii, 3 egaluri, 5 înfrângeri). În 6 martie 2023, după doar 4 luni și un pic, timp în care a fost și pauza competițională, sub conducerea tehnică a lui Iosif, echipa a obținut în 8 etape încă… 6 puncte (1 victorie, 3 egaluri și 4 înfrângeri). În scurtul său mandat, a reușit să meragă într-un cantonament de iarnă pe plajele din Antalya (Turcia – plătit de municipalitate din bani publici la tarife supraevaluate) și să-și transfere fiul la clubul băimărean (n-a jucat în niciun meci oficial).

 

La 6 martie 2023 a anunțat (și el și clubul băimărean și viceprimarul “Berlusconi”) o despărțire amiabilă, parafată, aflăm acum, printr-un acord care prevedea sumele pe care Minaur trebuia să i le plătească din banii orașului. Nu i le-a plătit, fapt care nu mai constituie o surpriză pentru nimeni, iar Mihai Iosif a înregistrat litigiul, FRF dându-i dreptate. Iar clubul Minaur este obligat să îi plătească toți bănuții cuprinși în respectivul acord (era și la semnarea acordului, dar în Baia Mare nu se plătește când prevăd contractele/acordurile, ci doar când te obligă instanța de judecată).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here