LIGA NAȚIONALĂ – Minaur Baia Mare a pierdut la limită cu Gloria Buzău și a amânat câștigarea și matematic a titlului de vicecampioană

0
381

HANDBAL. Luni, 31 mai, în Sala Polivalentă din București, în meci contând pentru etapa a 28-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a pierdut la limită, 25-26 (11-12), meciul cu SCM Gloria Buzău (locul 4 în clasament). Meciul, arbitrat de reșițenii Dorel Gurbina și Emilian Stanciu, a început în grafic pentru băimărence, 0-2 (min. 3), și nimic nu prevestea ceea ce avea să se întâmple.

 

Buzoiencele egalează și preiau conducerea, 3-2 (min. 5), dar meciul se menține echilibrat până la finalul reprizei, când Andela Janjusevic marchează de 6 ori în ultimele 10 minute și le duce pe buzoience în avantaj la vestiare: scor la pauză, 12-11.

 

Repriza a doua începe cu golurile lui Laslo, care restabilesc egalitatea (la 12 și la 13), dar Stoler, Simion și aceeași Janjusevic duc scorul la 19-14 (cu 4 goluri consecutive, marcate și pe fondul eliminării lui Polocoșer), moment în care, în degringolada în care a intrat Minaur, care părea că nu mai găsesc drumul spre gol, antrenorul Costică Buceschi solicită time out.

 

Căpitanul Burlachenko și Laslo reduc diferența (19-16, min. 42), Enache închide poarta Minaurului și parează inclusiv un 7 m al lui Janjusevic, iar Eva Kerekes, cea mai bună tânără extremă stângă din țară înscrie o dublă, Blohm marchează și ea și în min. 48 băimărencele se apropie la un singur gol de Buzău: 20-19. Apoi, Stoleru e eliminată 2 minute, iar Popa și aceeași Kerekes reușesc să egaleze din nou: 21-21 (min. 51).

 

Mai erau 9 minute de joc și Minaur revenise în parametri unui joc în care o victorie avea să o proclame și matematic vicecampioană națională. Buzoiencele atacă și se distanțează din nou la două goluri (Alina Ilie și Carmen Stoleru marcând pentru Gloria), apoi Kovacevic (de două ori) și Ana Maria Iuganu (din 7 m) duc scorul la 24-23 cu 5 minute înainte de final. Minute tensionate și de eliminarea lui Blohm și golul buzoiencelor, în superioritate numerică, prin aceeași Iuganu: 25-23 (min. 56).

 

Cu 3 minute înainte de final Popa readuce speranța pentru Minaur, 25-24, iar Enache apără din nou și le dă posibilitatea colegelor să egaleze, dar Borș trage peste poartă și se intră în ultimul minut cu buzoiencele în avantaj și în atac prelungit până când scot 7 metri (și eliminare) și Iuganu transformă și încheie partida: 26-24. În ultimele secunde, golghetera Kovacevic înscrie (26-25), dar soarta partidei era deja pecetluită.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Kovacevic și Laslo (câte 7 goluri), Kerekes și Popa (câte 3 goluri), Tănăsie (2 goluri), Burlachenko, Blohm și Seraficeanu (câte 1 gol). De la învingătoare s-au remarcat Janjusevic (8 goluri), Iuganu (6 goluri), Stoleru (4 goluri), Simion și Petrovic (câte 3 goluri).

 

A fost un meci dificil, pe care Minaur și l-a făcut singură și mai dificil și care ar fi trebuit să fie la îndemâna echipei băimărene (tot în această lună, vâlcencele le-au învins pe buzoience la 11 goluri), măcar din postura titlului (de vicecampioană) pe care-l va obține în această ediție de campionat. Miercuri, 2 iunie, în Sala Rapid din București, Minaur joacă cu Activ Prahova Ploiești în penultima etapă, iar joi, 3 iunie, cu CSM Galați. Primele 3 puncte (o victorie) adăugate la zestrea din această ediție o face pe Minaur Baia Mare (și matematic) vicecampioană națională.

 

* Foto generică: @ Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here