LIGA I – Fotbal Feminin Baia Mare a câștigat în prima deplasare din play-out cu echipa arădeană Piroș Security Protect

0
316

FOTBAL FEMININ. Duminică, 19 martie 2023, la Baza sportivă Sânnicolaul Mic din Arad, în meci contând pentru etapa a 2-a play-out Liga I fotbal feminin, Piroș Security Protect a pierdut, cu 0-1 (0-0), partida cu Fotbal Feminin Baia Mare.

 

Arbitrat de o brigadă din Timișoara cu George Cătălin Roman la centru, meciul a opus echipele clasate în grupa de play out pe locurile 4 (Piroș) și 3 (Baia Mare) – grupa de play out, unde formațiile au intrat cu numărul de puncte realizate în sezonul regular (nu se înjumătățesc, ca în Liga I de fotbal masculin), este formată din 6 echipe, cele care au încheiat sezonul regular pe locurile 6-12 (Piroș a terminat prima fază pe locul 10, cu 5 puncte, iar Fotbal Feminin, pe locul 9, cu 10 puncte).

 

Băimărencele au debutat, practic, în play-out, după ce și-au amânat meciul din prima etapă din cauza stării execrabile a terenului de la Baia Mare, programat inițial în 4 martie (în acea perioadă, din aceeași cauză, a fost decalat cu 24 de ore și meciul din Liga a II-a de fotbal masculin, Minaur – Concordia Chiajna).

 

Dacă băimărencele, antrenate acum de Daniel Lupuți, au intrat în joc cu o amintire frumoasă despre adversare, arădencele fiind prima echipă (din cele doar 3) pe care a învins-o în actuala ediție de campionat (la 6 noiembrie 2022, la Baia Mare, cu 2-0), gazdele au fost motivate și de finanțarea de 100.000 lei primită vineri de la Primăria Arad.

 

În rest, nicio miză reală, pentru că în Liga I de fotbal feminin, care are un nivel valoric extrem de slab, sunt cunoscute deja echipele care vor retrograda, ultimele două clasate, AFC Universitatea Galați și AFC Fair Play Joc Cinstit având doar câte 1 punct. Așadar se joacă (meciuri tur-retur, fiecare cu fiecare – echipele dispută câte 10 meciuri) doar să se bifeze că s-a jucat.

 

Meciul s-a încheiat cu victoria băimărencelor, cu 1-0, golul fiind marcat de Gabriela Țițu în min. 72. În urma victoriei, Fotbal Feminin a acumulat 13 puncte și rămâne pe locul 3 din cele 6 echipe din play-out. Etapa următoare, a 3-a a play-out-ului, Fotbal Feminin joacă pe teren propriu (în acest moment bună pentru prașila a doua), în 26 martie, cu ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898 (echipă clasată pe locul 2).

 

* Foto generică: @sportarad.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here