LICITAŢIE – Cota de piaţă a pictorului băimărean Adrian Ghenie a explodat: „Self Portrait as Charles Darwin” a fost vândut aseară cu aproape 4 milioane de euro

0
764
Sotheby's - Imagine din licitația de aseară, momentul vânzării tabloului semnat de Adi Ghenie

ÎN TOP. Un tablou al pictorului băimărean Adrian Ghenie, estimat la 2-3 milioane de lire sterline, a fost vândut aseară în Londra, la prestigioasa casă de licitaţii Sothebyʼs, în cadrul Licitaţiei de Artă Contemporană. „Self Portrait as Charles Darwin”, licitată în 8 martie 2017, a fost realizată de artistul băimărean în anul 2011 şi a fost achiziţionată, prin intermediul galeriei de artă Haunch of Venison din Londra, de un colecţionar care acum a scos lucrarea la vânzare.

 

Adrian Ghenie – „Self Portrait as Charles Darwin”

Licitaţia pentru „Self Portrait as Charles Darwin” a fost adjudecată cu suma de 3.252.000 de lire sterline (echivalentul a 3,75 milioane de euro). Doar două lucrări semnate Adrian Ghenie au fost cumpărate cu sume mai mari: „Nickelodeon” (aproape 9 milioane de euro, în octombrie 2016) şi „The Sunflowers in 1937” (cu 4 milioane de euro, în februarie 2016).

 

Lucrările lui Adrian Ghenie, care este cel mai bine vândut pictor român al momentului, se licitează, în general, la Christie’s şi Sotheby’s, cele mai mari case de licitaţii din lume, având un parcurs ascendent constant pe piaţa internaţională de artă. Pictorul Adrian Ghenie s-a născut în 1977, în Baia Mare, a fost elev al Şcolii de Arte din Baia Mare, iar apoi student al Universităţii de Arte din Cluj-Napoca.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here