LEGEA, TOTUȘI – Administrația publică din Baia Mare introduce în legalitate o decizie deja luată și cunoscută de toți: prețul biletelor la meciul Minaur – U. Craiova

0
717

BILETE LA MECIUL MINAUR – CRAIOVA. În 20 octombrie 2021, cu fix o săptămână înaintea disputării meciului din optimile Cupei României dintre Minaur Baia Mare și CS Universitatea Craiova, proprietarul clubului băimărean (care este orașul/municipalitatea, prin Consiliul Local) va introduce în legalitate o decizie deja luată și pe care o știm cu toții de mult. Respectiv va aproba prețul biletului de acces la meci, anunțat de ceva vreme (50 de lei), dar pentru care administrația publică și-a dat seama că nu are baza legală.

 

În consecință, trei consilieri locali aflați sub controlul primarului Cătălin Cherecheș, respectiv viceprimarul Ioan Doru Dăncuș, Gheorghe Bărbuș și Cornel Varga, au inițiat un proiect de hotărâre care legalizează costul biletului (adică se va aproba valoarea biletului pentru accesul la meciul cu U Craiova) și, împreună cu alți consilieri aserviți/controlați de edil (Ionuț Pîrvu, Radu Ardelean, Gabriel Roman, Pap Zsolt, Pinter Zsolt), au cerut convocarea în regim extraordinar a Consiliului Local Baia Mare (miercuri, ora 10). Atât ședințele de comisii impuse de lege să avizeze proiectul de hotărâre, cât și ședința propriu-zisă vor avea loc on-line (sedințele de comisii sunt programate la ora 9).

 

Conform proiectului, “se aprobă valoarea unui bilet pentru accesul la meciurile disputate pe teren propriu de către echipa de fotbal a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare, în Cupa României, sezonul 2021-2022, la 50 lei/meci”. Prețul mare al biletului (echivalent cu cel de la meciurile din competițiile internaționale oficiale la care participă echipele de handbal ale clubului) este argumentat prin cheltuiala pe care trebuie să o facă echipa de fotbal cu închirierea nocturnei (circa 60.000 de euro), meciul având loc de la ora 18.

 

Însă chiar și cu acest preț al biletelor și cu o prezență maximă a spectatorilor (stadionul poate primi 8.000 de spectatori pe scaune, dar din cauza incidenței COVID-19 a Băii Mari clubul gazdă poate vinde doar 50% din locuri, respectiv 4.000 de bilete), ceea ce e destul de greu de crezut că se va întâmpla în contextul în care meciul este televizat live (în direct) de trei televiziuni (DigiSport, LookSport și TelekomSport), s-ar acoperi doar o parte din cheltuiala cu închirierea nocturnei.

 

În fine, ideea este că aleșii locali sunt din nou tranformați pe post de executanți cuminți ai unor ordine/decizii luate de alții, dar pe care, conform legii, ar fi trebuit să le ia ei. Și sunt chemați să aprobe ceea ce deja este stabilit. Același proiect de hotărâre mai prevede că în afara meciurilor din Cupa României accesul publicului va fi gratuit, adică la meciurile din Liga a III-a (proiectul de hotărâre e greșit redactat și va fi lovit de nulitate dacă nu va fi corectat, pentru că, nepricepându-se la fotbal, doar executând ordinele Întâiului Ales, inițiatorii au înscris “meciurile din divizia C”, categorie care nu există în fotbalul românesc), la amicale, turnee de pregătire etc.

 

Ultima dată când s-a jucat în nocturnă la Baia Mare a fost tot în urmă cu 6 ani, în 29 octombrie 2015, și tot într-un meci din optimile Cupei României, nocturna fiind închiriată cu 20.000 de euro, conform declarațiilor oficialităților vremii. Atunci, băimărenii (formația se numea pe atunci FCM Baia Mare) au jucat contra echipei FC Steaua București (actuala FCSB), fiind învinsă, după penaltyuri, cu 5-2 (1-1, după 90 de minute și prelungiri). După încheierea campionatului, clubul a fost băgat în faliment, pentru a nu-și plăti datoriile, și retras din campionat, iar după un an de inactivitate, s-a reînființat (în 2017) sub denumirea CS Minaur, fiind înscris în Liga a IV-a și promovând în primul an în Liga a III-a (de atunci, din 2018, tot în Liga a III-a este).

 

Partida Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova are loc miercuri, 27 octombrie, de la ora 18.00. Echipa deținătoare a trofeului și care în 16-imi a eliminat-o pe campiona României, CFR Cluj, este cotată la casele de pariuri cu prima șansă pentru câștigarea trofeului (alternează cu FCSB, în funcție de casa de pariuri). De asmenea, pentru câștigarea Cupei României Minaur Baia Mare este acreditată cu cote de 200/1 – 250/1.

 

* Foto Minaur: @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here