LEGE IGNORATĂ – Deputat Brian Cristian: 47 de UAT-uri din Maramureș nu au sistem de plată digital, iar cetățenii nu pot plăti taxele online, cum prevede legea

0
731

PENTRU CETĂȚENI. Statul ar trebui să ușureze și să îmbunătățească viața cetățenilor. În realitate, asta nu se întâmplă întotdeauna. Sau cel puțin nu în timp util. Tocmai de aceea, prima inițiativă legislativa a deputatului USRPLUS de Maramureș, Brian Cristian, care a și devenit lege, obligă toate instituțiile statului, dar și entitățile care oferă servicii de utilitate publică, să accepte plata online prin platforme precum ghișeul.ro

 

Vreau să mă asigur că totul decurge așa cum trebuie, așadar am început un tur prin județul Maramureș, în care voi trece prin toate UAT-urile și voi sta de vorbă cu administrațiile locale”, a declarat deputatul USRPLUS Brian Cristian.

În 5 mai 2022 a fost promulgată și din acea zi instituțiile statului au primit un termen de 6 luni în care să implementeze un sistem de plată digital. Și pentru ca legea să fie eficientă, au fost prevăzute și sancțiuni pentru cei care nu se conformează.

 

Munca unui deputat nu se oprește în parlament. E important să urmărească parcursul propunerilor legislative și după ce ele au devenit legi, tocmai pentru a vedea modul în care sunt implementate și impactul pe care îl au asupra românilor.

 

„Recunosc că există și satisfacția personală, pe care o simt de fiecare dată când maramureșenii îmi mulțumesc că nu mai trebuie să stea pe la cozi prin instituții”, a concluzionat Brian Cristian, deputat USRPLUS de Maramureș în Parlamentul României.

 

Cetățenii pot face și ei sesizări atunci când primăria lor nu le oferă opțiunea plății taxelor online sau prin carduri bancare. Termenul limită pentru implementarea legii pentru toate primăriile din România este 5 noiembrie 2022.

 

Biroul de presă al deputatului Brian Cristian

 

 

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here