LANSARE OFICIALĂ – Alianța USR PLUS Maramureș și-a prezentat candidații pentru Consiliul Județean, Primăria Baia Mare și Consiliul Local Baia Mare

0
1729

ALIANȚA USR PLUS. Luni, 3 august, în Piața Revoluției din Baia Mare a avut loc lansarea candidaților Alianței USR PLUS la Primăria Baia Mare, Consiliul Local Baia Mare și la Consiliul Județean Maramureș. Locația nu a fost aleasă întâmplător, aici fiind Punctul Zero al protestelor băimărenilor împotriva corupției și a mutilării legilor justiției. Și USR consideră că este Punctul Zero al relansării Băii Mari ca oraș prosper, cu zero toleranță pentru corupție.

 

„În urmă cu 3 ani și jumătate, aici, în Piața Revoluției din Baia Mare, peste 8.000 de băimăreni au protestat față de legile mârșave scoase peste noapte de gașca PSD și au strigat: «Ieșiți din casă, dacă vă pasă». Peste 8000 de băimăreni au strigat «Dragnea, nu uita, Baia Mare nu te vrea!», «Corupţia din Baia Mare, doi primari la închisoare.» Au trecut 3 ani și jumătate în care baronii PSD n-au auzit vocea noastră și a băimărenilor. La un an de la arestarea sa, Liviu Dragnea este în continuare ambasador al Maramureșului. Mulțumim tovarășului Gabriel Valer Zetea pentru loialitatea sa față de un pușcăriaș recunoscut național.

 

Au trecut 3 ani și jumătate în care justiția nu și-a făcut cum trebuie treaba, astfel că ne luptăm cu același primar corupt în Baia Mare – Cătălin Cherecheș. În urmă cu 3 ani, totuși, s-a schimbat ceva. În urmă cu 3 ani și jumătate s-a născut noua forță politică din România și din Baia Mare, care se numește USR și PLUS și prin care azi putem în sfârșit să tăiem din rădăcină răul făcut de politrucii PSD și PNL.

 

Alianța USR PLUS va face politică onestă pentru oameni și pentru comunități. Vom schimba în bine viața acestui oraș și a acestui județ. Siguranța și prosperitatea băimărenilor e prioritatea mea și toată energia o voi îndrepta spre atingerea acestui obiectiv”, a declarat Dan Ivan, președintele USR Maramureș și candidatul Alianței la Primăria Baia Mare.

 

Maramureș, un puternic nod economic

 

USR și PLUS participă la alegerile locale pe liste comune, închegând, astfel, polul de dreapta, polul reformator de care Baia Mare și Maramureșul au nevoie. Alianța vine cu o listă de candidați profesioniști, integri, care aduc în peisajul politic local energie și dorința de schimbare. Alianța USR PLUS e decisă să aducă Maramureșul în topul județelor care se dezvoltă sustenabil, cu fonduri europene, apăsând pe pedalele economiei și educației.

 

„Vom readuce și vom reîmprospăta acest brand numit Maramureș și îi vom duce numele în întreaga lume. Vom dezvolta Baia Mare, Maramureșul și întreg nordul Transilvaniei. Pentru că suntem deciși să creăm un puternic nod economic în întreaga zonă.

 

Sunt convins că vom reuși. Împreună cu Dan Ivan, candidatul nostru la Primăria Baia Mare, împreună cu echipa de consilieri județeni, împreună cu toți colegii de la PLUS, vom da o direcție către prosperitate orașului și județului. Suntem cea mai puternică și mai naturală alianță și asta ne aduce entuziasm și forță”, a declarat Vlad Emanuel Duruș, deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

 

Lideri buni în administrația publică locală

 

Candidații Alianței USR PLUS au muncit în ultimii ani pentru băimăreni și pentru maramureșeni, gândind programe de guvernare locală și județeană. Iar acum scot în față oamenii profesioniști și curați pentru administrația publică locală, oameni cu soluții la principalele probleme cu care se confruntă băimărenii și maramureșenii: economie, infrastructură, educație, sănătate, sport etc.

 

„Dacă luăm PIB-ul per capita, Baia Mare nu se află în primele 30 de orașe din țară. Asta din cauză că ne lipsește o bază industrială, ne lipsește proximitatea față de infrastructura de transport majoră și nici nu avem acces facil la oportunități și servicii. E timpul să rupem acest cerc vicios!

 

Majoritatea celor din generația mea nu au în plan să revină în Baia Mare, iar pentru asta sunt două mari motive: nivelul veniturilor și calitatea vieții. Oamenii vor nu numai salarii la standarde vestice, ci și localități ca în occident.

 

Doar liderii buni pot ajuta la schimbarea situației unui oraș cum e Baia Mare. Alianța USR PLUS propune soluții și lideri buni în administrația publică locală. Și ne propunem ca împreună să aducem viitorul acasă!”, a precizat Brian Cristian, candidat la funcția de consilier local în Baia Mare.

 

„A venit timpul să nu ne mai mulțumim cu puțin”

 

Proiectul major al candidaților USR PLUS pentru Baia Mare și Maramureș este să aducă înapoi copiii și părinții plecați peste hotare, creând aici, acasă, condițiile de trai pe care cu toții ni le dorim. Și Baia Mare și Maramureș au atuurile care le-ar permite să se situeze pe primele locuri într-un top al atractivității turistice, pe de o parte, și al bunăstării cetățenilor, pe de altă parte.

 

„A venit timpul să trecem la un alt nivel în administrația publică. A venit timpul să nu ne mai mulțumim cu puțin, ci să trecem de la «a furat, dar a și făcut» la o administrație bazată pe onestitate și competență. A venit timpul ca relația dintre autorități și cetățeni să nu mai fie una bazată pe frică, ci pe încredere, transparență, comunicare și colaborare.

 

Dacă ne gândim la dezvoltarea județului Maramureș în ultimii ani, putem spune că acesta este mult sub potențialul lui. Fie că ne gândim la zona Seini, zonele Chioar, Lăpuș sau la Maramureșul Istoric, putem vedea peste tot o infrastructură slab dezvoltată, deficit al investițiilor, locuri de muncă puține și slab plătite. A venit timpul ca acest lucru să se schimbe!

 

Dacă ne gândim la Baia Mare, putem spune că este un oraș din care tinerii pleacă, de îndată după absolvirea liceului, fie în centre universitare mai dezvoltate, fie în străinătate, pentru a găsi oportunități de educație și de carieră profesională mai bune. Nu se mai poate așa!

 

Dezvoltarea unei comunități înseamnă mult mai mult decât panseluțe și asfaltarea unor străzi, înseamnă mult mai mult decât proiecte fanteziste care arată bine pe hârtie, dar nu devin niciodată realitate. Toți care am fost plecați în alte orașe ale țării sau în străinătate am văzut că se poate altfel.

 

Candidații Alianței USR PLUS au competențele necesare pentru a construi și implementa soluții, au viziunea necesară pentru a genera o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. Vom fi, în perioada următoare, în stradă, la strâns de semnături. Vă invităm să ne cunoașteți, să ne puneți întrebări, să intrați în dialog cu noi. Și apoi vă așteptăm la vot la alegerile locale, pentru că doar împreună putem reuși!”, a declarat Florin Barbur, președinte PLUS Maramureș.

 

* Candidații USR PLUS pentru Baia Mare:

 

  1. Dan Ivan (42 ani, manager proiect), candidat la Primăria Baia Mare
  2. Brian Cristian (30 ani, antreprenor)
  3. Bogdan Hodorogea (37 ani, antreprenor)
  4. Claudiu Pop (44 ani, manager expansiune)
  5. Leontin Pop (53 ani, profesor Educație Fizică și Sport)
  6. Horia Buhan (41 ani, director marketing)
  7. Andrei Nagy (38 ani, manager proiecte IT)
  8. Robert Cotos (33 ani, antreprenor)
  9. Oana Nistor (38 ani, administrator).

 

* Candidații USR PLUS pentru Maramureș

 

  1. Vlad Emanuel Duruș (30 ani, deputat), candidat la președinția Consiliului Județean
  2. Radu Trufan (42 ani, manager proiect)
  3. Marius Sorin Ilieș (48 ani, antreprenor, psihoterapeut)
  4. Bogdan Zaharia (27 ani, tehnician topograf, antreprenor)
  5. Vasile Weisenbacher (57 ani, inginer)
  6. Andrei Dipșe (31 ani, profesor doctor în Istorie și Filosofie Politică)
  7. Mihai Grigore Dăncuș (42 ani, profesor)
  8. Gheorghe Frumos (66 ani, avocat)
  9. Grigore Dumitru Nechita (41 ani, profesor)
  10. Tudor Marta (32 ani, antreprenor).

 

Biroul de presă Alianța USR PLUS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here