LÂNGĂ NOI – Într-un club mic bate mereu o inimă Mare: Claudia, fetița care a început să joace tenis și să câștige trofee, fascinată de Simona Halep

0
1151
Claudia Mare

TENIS LA ORIZONT. În urmă cu trei ani și jumătate, în curtea Clubului Sportiv “Orizont” pășea pentru prima dată o fetiță care, impresionată de performanțele idolului ei, Simona Halep, își dorea să pătrundă în tainele tenisului de câmp. Antrenorul a primit-o zâmbind și, încurajând-o, i-a dat o rachetă în mână, învățând-o să o țină corect. Au lovit împreună câteva mingi, iar apoi, antrenorul s-a îndepărtat, aruncând-i mingile de la distanță.

 

Au continuat jocul acesta, iar când ora s-a sfârșit, fetița a plecat mulțumită că învățase primele mișcări din sportul care avea să devină  pasiunea ei, sportul pentru care a renunțat la jocurile inocente ale anilor ce-i avea. Pentru că ea, Claudia Mare, la cei 6 ani și câteva luni pe care îi avea atunci, a înțeles diferența între a juca tenis de plăcere și a performa în sport.

 

La 2 ani de la momentul începutului, când antrenorii clubului băimărean au considerat că este pregătită, Claudia Mare a debutat în competiții și a început să obțină rezultate din ce în ce mai bune (locul III – la Cupa Match Point Satu Mare, la Cupa Terraplast Bistrița, la Cupa Orașului Ștei – anul 2020; locul II – la Kinder Joy Cluj-Napoca; locul I și trofeele competițiilor la Cupa Damaco – Oradea, Cupa UTA Arad, Cupa AMEFA Arad, Cupa Davis Class Zalău, Cupa Pizza Vera Bistrița – anul 2021). Acestea sunt rezultatele obținute la categoria 10 ani.

 

De curând, extrem de determinată, Claudia Mare a început să participe la competiții destinate copiilor de 12 ani, în ciuda faptului că împlinește doar 10 ani, obținând locul 3 la Cupa „Memorial Ioan Cioran” din Zalău.

 

Astăzi, spune că prima ei amintire de pe terenul de tenis este fileul era roșu. Doar uneori se gândește că la 6 ani și jumătate s-a cam terminat joaca în parc, sau cu păpușile, cu ceilalți copii, iar copilăria ei a-nceput să se confunde cu anternamente și competiții. Însă nici atunci nu regretă, convinsă că “peste câțiva ani, voi avea satisfacțiile cele mai mari. Aș vrea să devin una dintre cele mai tinere prime jucătoare ale lumii. Să câștig multe Grand Slem-uri”.

Pentru a-și împlini visul, alături de susținerea necondiționată a familiei, are sprijin necondiționat din partea antrenorilor Clubului Orizont, Marius Babiciu și Gicu Nacu, și a preparatorului fizic, Adorian Moldovan.

 

“Orizont este un club de performanță care are ca obiectiv creșterea impactului tenisului de câmp în Baia Mare și de a reprezenta orașul la nivel național. Avem vreo 20 de jucători legitimați, suntem doi antrenori profesioniști și vizăm ridicarea nivelului de joc al copiilor la cerințele tenisului actual. Sportivii noștri au obținut rezultate notabile în ultimul an, la toate categoriile de vârstă, de la 10 ani la 16 ani – avem chiar și un sportiv care participă la concursuri internaționale, de tip ITF.

 

Suntem un club mic, dar cu rezultate peste medie, apropiate chiar de performanța înaltă, la toate palierele de vârstă. Printre sportivii noștri o remarc pe Claudia Annemarie Mare, care anul acesta a avut rezultate extraordinare, a câștigat cinci turnee consecutive! Atitudinea, ambiția și dorința ei de a progresa în permanență s-au concretizat în rezultate. Determinarea și efortul depus pentru îmbunătățirea condiției fizice, ea neavând anumite calități bine structurate, au transformat-o într-o jucătoare pe care acum mulți ar vrea să nu o întâlnească pe la turnee”, a precizat Marius Babiciu, administratorul Clubului Sportiv Orizont.

 

Astăzi, Claudia, fetița cu un nume parcă predestinat succesului, împliniește 10 ani. E ziua cu urările, cu “La mulți ani, Claudia!”, dar e și ziua în care visul unui copil continuă până când va deveni realitate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here