LA LIMITĂ – Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins-o, cu emoții, pe CSM Făgăraș (echipă retrogradată)

0
191

CUPA ROMÂNIEI – HANDBAL MASCULIN. Marți, 25 mai 21, de la ora 15.50, în Sala Rapid, într-un meci contând pentru turul 2 (optimi de finală) al Cupei României, Minaur Baia Mare – calificată direct în această fază a competiției – a învins cu 24-23 (13-9) CSM Făgăraș – echipa brașoveană a retrogradat în acest sezon în Liga a II-a și s-a calificat în turul 2 după victoria de ieri, 35-31 (15-18), cu CS Medgidia, echipă din al doilea eșalon valoric.

 

După un început previzibil, în care Minaur s-a distanțat la două goluri (2-0, min. 5), brașovenii au revenit în joc pentru scurt timp (2-2, min. 8), dar apoi băimărenii s-au distanțat cu lejeritate, Căbuț, Cip, Buzle și Haiduc ducând scorul la 8-4, diferența de 4 goluri fiind păstrată până la finalul primei reprize.

 

În a doua parte a jocului, Bera (3 goluri), Căbuț și Buzle măresc avantajul pe tabela de marcaj, la un (aparent) și mai liniștitor 19-12 (min. 38). Chiar și cu 13 minute înainte de final, băimărenii aveau 5 goluri în plus (21-16), dar finalul a fost unul de coșmar, retrogradata CSM Făgăraș marcând gol după gol și egalând la 23 (în min. 57). Cu 2 minute înaintea finalului, Ramba (originar din Făgăraș) marchează golul care avea să fie al victoriei și duce scorul la 24-23, scor cu care s-a și încheiat partida – una cu mai multe emoții decât trebuia și în care brașovenii au invocat oboseala (față de Minaur, ei au jucat și în turul 1 al Cupei, cu o zi înainte).

 

Pentru Minaur au marcat: Buzle, Skrobic, Bera și Căbuț (câte 4 goluri), Cip, Haiduc, Kotrc (câte 2 goluri), Bușecan și Ramba (câte 1 gol) – de remarcat portarul Ionuț Ciobanu (12 intervenții salvatoare). De la CSM Făgăraș s-au remarcat Cotinghiu (6 goluri – desemnat Jucătorul meciului), Ștefan (4 goluri), Arsu, Cupu și Moisa (câte 3 goluri), precum și portarii Țenghea și Fântână (cu câte 8 intervenții salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur s-a calificat în sferturile de finală, programate joi, 27 mai, la București, când băimărenii joacă împotriva CSM Bacău. Turneul Final Four este programat, tot la Bucureşti, în 29 și 30 mai (sâmbătă şi duminică). Deținătoarea trofeului este campioana en-titre Dinamo București.

 

* Foto: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here