JUSTIȚIE – Transfer de la Parchet la Judecătoria Baia Mare

0
775

MARAMUREȘ. După aproape 8 ani de la numirea în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, Mariana Coralia Ghiț a fost eliberată din funcție, la cerere, și a fost numită în funcția de judecător la Judecătoria Baia Mare. Conform legii, la cerera motivată, procurorii pot fi numiți în funcția de judecători (și invers), prin decret prezidențial, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

Procurorii trebuie să susțină un interviu în fața Secției pentru judecători a CSM. Ghiț a făcut solicitarea de a trece din funcția de procuror în cea de judecător și în urmă cu șase ani, în decembrie 2011, la mai puțin de doi ani de la numirea sa în funcția de procuror (10 iunie 2009), însă solicitarea ei a fost respinsă (pentru că nu erau îndeplinite condițiile prevăzute de lege), fiind avizată pozitiv doar în urma cererii din acest an.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here