IRESPONSABILITATEA NU SE OPREȘTE – Primăria Baia Mare plătește firmei de casă Ilnic Electric peste 400.000 de lei pentru luminițele de Paște: iepurii grași, ouăle și alte kitschuri, priceless

4
1612
Ilie Ureche, Cătălin Cherecheș

CUM ÎȚI CHELTUIESC BANII. Iar a fost fruuumi de Paște în Baia Mare, nu? Orașul a fost împopoțonat kitsch-os, ca de fiecare dată, cu aceiași iepuri grași, ouă care păreau ale hidrocefalului erbivor Pachycephalosaurus, au fost reactivate și șterse de praf inimioarele roș-albastre de la Crăciun ș-au fost montate și alea, să fie!, ba am văzut chiar și o replică nereușită a Turnului Ștefan, care semăna cu Turnul Orbit (declarat cel mai urât din lume). În fine, a fost frumiii, ca în orice UAT rural decorat de persoane lipsite de orice urmă a simțului estetic.

 

Cât a costat să fie fruuumi în Baia Mare de Paște cu kitsch-urile aferente, urmează să aflați, pentru că de plătit va plăti orașul din bugetul public, constituit și din taxele și impozitele și alte impuneri plătite de cetățenii urbei. Adică noi, toți.

 

Pentru cei grăbiți/nerăbdători, răspunsul e: foarte-foarte mult. În ultimii 5 ani, edilul urbei, Cătălin Cherecheș, a dispus să se plătească în fiecare an din ce în ce mai mult pentru serviciul de kitsch-urizare a orașului. “Încasatorul” este (precizare deja redundantă) firma de casă Ilnic Electric, sereleul din satul Merișor controlat de Ilie Ureche, prin soția sa.

 

În ultimii 5 ani, în Baia Mare, exclusiv pentru perioada Pascală plata luminițelor a crescut cu… 1.853,59%. Înaintea pandemiei, în 2018, s-au plătit pentru luminițele de Paște din Baia Mare 21.658 de lei. În acest an, contractul a crescut până la… 401.449,68 lei (precizare: toate sumele din scriere includ TVA). Creșterea este exponențială, spuneam. Iată cum a evoluat în ultimii 3 ani:

 

AN SUMA CHELTUITĂ
2021 252.315,70 lei
2022 288.332,24 lei
2023 401.449,68 lei

Așadar, în acest an iepurii grași, ouăle de Pachycephalosaurus, inimioarele de Crăciun reconvertite în inimioare de Paște și toate celelalte kitsch-uri au costat cu circa 40% mai mult decât anul trecut. Și de 18,5 ori mai mult decât s-a plătit în 2018.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Un „mare” gainar si doctor al spag….or, va iubi ouale toata viata lui indiferent de le cine vor proveni acestea, ba mai mult le va si lumina ca sa-si arate aroganta si prostia. Nu stiati ca orice clovn iubeste cel mai mult jongleria cu oua ? Al nostru clovn cu doctorat le adora pe cele primite de la dezvoltatori si „iluministi” cu care ii hipnotizeaza pe megistrati de la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here