ÎNVINȘI DE DRUȚĂ – Explorări Baia Mare pierde al treilea meci la limită, la București, și rămâne pe locul 9 în Liga națională

0
232

VOLEI – LIGA NAȚIONALĂ. Luni, 15 noiembrie 2021, pe Arena Romsilva din București, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), CSU Știința București a câștigat, cu 3-2 (23-25, 25-23, 21-25, 25-22, 15-9), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de George Grădinaru secondat de Cristian Botezatu, s-a disputat între echipele de pe locurile 7 (gazdele) și 9 (oaspeții), însă pozițiile din clasament nu reflectau neapărat valoarea reală, băimărenii disputând doar meciuri foarte grele în debutul campionatului.

 

S-a jucat efectiv o oră și 56 minute! Primele două seturi, în oglindă, câștigate pe rând de fiecare combatantă. Setul 3 adjudecat de Explorări și fanii încep să spere. În setul 4, după un tăvălug al gazdelor, asistăm la o revenire de senzație a băimărenilor, conduși cu 21-15 pun presiune pe adversar și ajung la 22-21, dar polonezul Kornel Kowalewski și Druță forțează pe final și gazdele egalează la seturi: 25-22.

 

Se joacă de exact 100 de minute și se intră în setul decisiv, al cincilea. Conform regulamentului, cele 3 puncte puse în joc se vor împărți așa: pierzătorul va lua 1 punct, câștigătorul 2 puncte. De la bucureșteni, tânărul Andrei Bogdan Druță (19 ani, campion național de juniori la beach volley) e în mare formă: 26 de puncte după primele 4 seturi (și Didorciuc, 13 puncte). De la băimăreni, Dragomir a realizat 13 puncte, iar Silvășan-Pașca și Moreira câte 12.

 

Începe setul 5 (set scurt, până la 15) și se merge într-un echilibru perfect (4-4, Druță e disperant, a realizat 3 din cele 4 puncte ale gazdelor). Nimeni nu riscă nimic. La jumătatea setului, bucureștenii au un avans minim: 7-6. Urcă la 8-6 după preluarea lui Didorciuc (perfectă) și atacul lui Kowalewski. Ca și când nu era de ajuns, polonezul servește un as și duce scorul la 9-6. Băimărenii nu cedează, își joacă toate șansele.

 

Tarța reduce din handicap, dar Druță (eternul Druță) nu poate fi oprit și tabela indică 10-7. Servește greșit Druță, dar Olteanu atacă pentru 11-8, apoi Cheagă ratează atacul și Marius Botea cere time out la 12-8. Inutil, Druță, 13-8. Jucătorul pentru care Explorări nu a găsit soluția în acest meci. Tarța reduce scorul la 13-9, dar Silvășan-Pașca greșește serva și e 14-9. Minge de meci pentru gazde: Olteanu, punct direct din serviciu și totul se termină.

 

Pentru Explorări Baia Mare au punctat: Dragomir (14 puncte), Moreira (13 puncte), Tarța și Silvășan-Pașca (câte 12 puncte), Klochko (9 puncte), Taboada (4 puncte) și Cheagă (3 puncte). De la învingători s-au remarcat Drță (32 de puncte), Kowalewski (14 puncte), Didorciuc (13 puncte) și Olteanu (12 puncte). În urma înfrângerii (a treia la limită, cu 3-2, din cele 5 pierdute până acum), Explorări rămâne pe locul 9 (din 12), iar în etapa următoare joacă la Baia Mare cu U. Cluj (echipă clasată pe penultimul loc, 11).

 

* Foto: @Știința Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here