INVESTIȚII – Statul investește peste 25 de milioane de lei pentru construirea a trei noi baze și săli de sport în trei localități din Maramureș: Ulmeni, Repedea și Sălsig

0
1554

CONTRACTE ÎN LICITAȚIE. La finalul acestei săptămâni, Compania Națională de Investiții SA a introdus în licitații contracte de execuții/construire a trei noi baze și săli de sport în județul Maramureș. Acestea vor fi construite din finanțarea majoritară a statului, estimată la un total de peste 25 de milioane de lei (exact: 25.235.642,03 lei, sumă care include TVA și care este echivalentă cu peste 5,1 milioane de euro), și sunt amplasate în comunele Repedea și Sălsig și în orașul Ulmeni.

 

2mnews a sesizat existența unor probleme la toate cele trei investiții prezentate în această scriere: valorile estimate ale proiectelor-tip aprobate de CNI sunt semnificativ mai mari decât cele maxime estimate în lucrările distincte din județul Maramureș introduse în licitații în această săptămână. Implicit, prin aceste licitații pare a se bifa o impunere (“Noi am încercat, dar nu s-a prezentat nimeni”), prețurile maxime acordate de stat fiind semnificativ subevaluate, implicit neatractive pentru potențialii contractori.

 

Ulmeni: bază sportivă

 

La Ulmeni se va construi o bază sportivă, amplasamentul fiind pe strada Dr. Florian C. Ulmeanu nr. 49D-49E. Contractul, estimat la 7 milioane de lei + TVA (exact: 7.037.987,88 lei + TVA), se referă la proiectarea și execuția efectivă și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 60% în decizia finală, iar experiența managerilor tehnici 40%). Ofertele sunt așteptate până în 11 aprilie 2022. Valoarea estimată a investiției de CNI este de 10,4 milioane de lei.

 

Proiectul prevede un teren de fotbal cu gazon artificial (cu dimensiunile de 105 x 68 metri – omologate de FRF), gradene pentru 500 de spectatori, un teren multifuncțional din tartan pentru handbal, baschet, volei și tenis, (cu dimensiunile de joc 40 x 20 metri – omologate de federațiile de profil), clădire pentru vestiare, cabină de poartă, parcare, alei pietonale și spații verzi.

 

Repedea: sală de sport

 

La Repedea se va construi o sală de sport cu tribună cu 180 de locuri. CNI a estimat contractul pus în licitație și pentru care se așteaptă depunerea ofertelor până în 9 mai 2022 la 7,7 milioane de lei + TVA (exact: 7.737.105,02 lei + TVA), deși proiectul tip este estimat la peste 11 milioane de lei. Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 75% în decizia finală, iar experiența managerilor tehnici 25%). Sala de sport va avea un teren de handbal cu dimensiunile terenului omologate FRH. Construcția va avea regim de înălțime P+1 și va cupărinde, pe lângă teren și tribună, vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

 

Sălsig: sală de sport școlară

 

La Sălsig, contractul prevede proiectare și execuție a unei săli de sport încălzită cu gaz și dotată cu canalizare, de utilitate școlară. Valoarea estimată a contractului este de 6.431.328,97 lei + TVA, deși proiectul-tip al CNI este estimat la 9,4 milioane de lei. Ofertele sunt așteptate până la 10 mai 2022 și contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 70% în decizia finală, iar experiența managerilor tehnici 30%). Sala avea regim de înălțime P+1 și va fi dotată și cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here