INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE – Conducerea PNL Maramureș și Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, despre investițiile pentru dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

0
56

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU. Joi, 2 martie 2023, la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare a avut loc o întânire de lucru privind principalele investiții pentru dezvoltarea unității spitalicești la care au participat Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, parlamentarii liberali din Maramureș – Călin Bota, Florin Alexandru Alexe și Cristian Niculescu Țâgârlaș -, președintele PNL Maramureș și al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Alexandru Oros.

 

„Avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanțare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Județean de Urgență. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generație.

 

De asemenea, avem în implementare proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentrației de oxigen și modernizarea, extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale. Îi mulțumesc Alinei Gorghiu pentru că de fiecare dată este alături de noi și susține proiectele de dezvoltare a județului Maramureș”, a precizat Ionel Bogdan.

 

Prin implementarea unui alt proiect major, în valoare de 70 milioane de euro, este vizată realizarea unei clădiri noi la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, care va cuprinde un Bloc operator, un laborator, o Unitate de Primire Urgențe, o parcare subterană pentru mașinile celor care lucrează în această clădire și un heliport deasupra clădirii.

 

Eforturile susținute până în prezent încep să aibă rezultate, un exemplu concret în acest sens fiind încadrarea Spitalului Județean de Urgență în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deținută anterior.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here