INVESTIȚII – Ce face Spitalul Județean din Maramureș cu 14 milioane de lei alocați din bugetul de stat

0
382

RETEHNOLOGIZARE MEDICALĂ. Cei 14 milioane de lei alocați în acest an de Ministerul Sănătăţii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare au fost și vor fi utilizați pentru achiziţia de aparatură medicală şi pentru reabilitarea, modernizarea şi retehnologizarea mai multor secţii si structuri ale unităţii.

 

Până acum, a fost achiziţionată aparatură modernă pentru secţia de Neurochirurgie și a fost reabilitată complet și dotată secţia de Anatomie Patologică. De asemenea, va fi înfiinţat blocul operator pentru Chirurgie Cardiovasculară, va fi modernizată şi retehnologizată complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitatea spitalicească va fi renovat.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare este cea mai mare și mai complexă unitate sanitară din Maramureş și asigură asistenţa medicală de specialitate pentru peste 450.000 de locuitori ai judeţului, iar unele specialităţi (cardiologie intervenţională: implant stimulatoare cardiace şi defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) deserveşte şi bolnavii din judeţele Satu Mare şi Sălaj.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here