INVESTIȚIE TARDIVĂ – La finalul pandemiei, Consiliul Județean Maramureș se apucă să construiască, cu 15,5 milioane de lei, un spital modular COVID-19

0
712

SPITAL MODULAR – BAIA MARE. Consiliul Județean Maramureș a obținut acum, la finalul pandemiei – pentru statisticieni, joi, 17 februarie 2022 -, ultima autorizație înaintea începerii implementării unui proiect de aproape 15,5 milioane de lei (exact: 15.481.400 lei): crearea și dotarea unui spital modular în incinta Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

Vestea care nu e rea constă în furnizorul celei mai mari părți din finanțare și care nu este administrația județeană (măcar atât), cu pușculița UE, în noiembrie 2021 CJ Maramureș semnând contractul de finanțare din fonduri europene (prin Programul Operațional Infrastructură Mare). Valoarea totală a proiectului este de 14,36 milioane de lei + TVA, din care finanțarea europeană nerambursabilă este de 10,6 milioane de lei – cererea de finanțare a fost depusă în martie 2021, iar de proiectul acesta se vorbește din 2020.

 

Din suma totală alocată proiectului, 4,8 milioane de lei sunt repartizați pentru dotarea acestui spital modular cu echipamente medicale (respectiv: 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate / injectomat, 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf).

 

Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Județean din Baia Mare și este destinat preluării pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2 (după pandemie, strategia este ca acesta să fie transformat în unitate-suport pentru Unitatea Primire Urgențe).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here