INVESTIȚIE / SIGURANȚĂ – Contract de 9,3 milioane de lei pentru modernizarea alimentării cu energie electrică a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare

0
304

ÎN LICITAȚIE. Consiliul Județean (CJ) Maramureș a introdus în licitație publică la o valoare totală estimată la peste 9 milioane de lei (exact: 9.342.185,12 lei, sumă care include TVA) un contract de achiziție pentru instalarea unui sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

În acest moment, Spitalul Județean este alimentat cu energie electrică dintr-un post de transformare zidit în clădirea centralei termice, racordurile subterane fiind amplasate într-un canal tehnic (care face legătura cu clădirea principală a spitalului), în interiorul spitalului cablurile fiind montate pe jgheaburi metalice.

 

Achiziția este structurată pe două loturi (instalarea sistemului de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen, cu valoarea estimată de 359.351,81 lei + TVA și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale la valoarea estimată de 7.491.223,92 lei+ TVA), iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 ianuarie 2023. Proiectul este finanțat (în cea mai mare parte) din fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Primul lot prevede instalarea unui sistem de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen. Contractul va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut și trebuie finalizat în patru luni și jumătate (135 de zile).

 

Cel de-al doilea lot vizează modernizarea alimentării cu energie electrică, a tablourilor generale ale clădirii, montarea unui cablu de alimentare pentru stația de producere Oxigen Medical, alimentarea de rezervă a pompelor de incendiu, a centralei termice, a lifturilor etc. De asemenea se va asigura dotarea cu un generator electric nou, pentru asigurarea alimentării de rezervă, precum și dotarea cu un UPS (sursă de alimentare neîntreruptibilă, care furnizează energie electrică în caz de urgență, atunci când sursa principală de curent electric nu funcționează). Contractul va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut și trebuie finalizat în 7 luni și jumătate (225 de zile).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here