INVESTIȚIE – Sala de sport din Tăuții Măgherăuș, reabilitată cu 1,2 milioane de lei: se amenajează și un teren exterior de fotbal-tenis cu gazon sintetic

0
774

SALA DE SPORT – TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Administrația locală din Tăuții Măgherăuș a semnat un contract de 1,2 milioane de lei (exact: 1.275.540,56 lei, sumă care cuprinde TVA) pentru reabilitarea unicei săli de sport din oraș. Contractul va fi executat de asocierea de firme Borcut Barbolovici & Aedilis Proiect & Impact Proiect Studio, data limită pentru finalizarea proiectului fiind 30 septembrie 2023 (3 luni proiectare și obținerea avizelor/autorizațiilor + 13 luni execuție).

 

Cea mai mare parte a investiției provine din fonduri europene nerambursabile (85%) și bugetul național (13%), prin programul REGIO din POR 2014-2020, contractul de finanțare fiind încheiat în decembrie 2020 – reabilitarea sălii de sport face parte dintr-un proiect mai amplu, a cărui valoare totală este de circa 10,2 milioane de lei și care prevede îmbunatațirea serviciilor educaționale, culturale și a spațiilor publice urbane din Tăuții Măgherăuș (a cuprins reabilitarea muzeului satului și construirea unui centru de zi pentru copii cu nevoi speciale).

 

Sala de sport din Tăuții Măgherăuș, localizată pe strada 1 nr. 229 și care este dotată cu un teren de joc, sală de forță, vestiare, grup sanitar, depozit, birou și cabinet medical, necesită, în principal înlocuirea hidroizolației de pe acoperiș și renovarea acoperișului. De asemenea, vor fi înlocuite panourile degradate ale pereților și va fi refăcut soclul, acesta prezentând igrasie, se vor repara trotuarele cu dale prefabricate și vor fi montați stâlpi de iluminat și băncuțe, iar în incinta curții se va amenaja un teren de fotbal-tenis, cu suprafață din gazon sintetic, precum și o parcare cu 6 locuri și o platformă pentru colectarea deșeurilor.

 

* Foto: @Casa Orășenească de Cultură Tăuții Măgherăuș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here