INVESTIȚIE – S-a deschis licitația pentru contractul de 18 milioane de lei care vizează construirea noii creșe din Vișeu de Sus, cu o capacitate de 110 copii

0
242

LICITAȚIE DESCHISĂ. Compania Națională de Investiții (CNI) SA, firmă aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în procedură simplificată un contract estimat la peste 18 milioane de lei (exact: 18.357.496,93 lei, sumă care include TVA) și care presupune construirea unei creșe de în orașul Vișeu de Sus.

 

Noua creșă va fi amplasată pe strada 22 Decembrie nr. 1, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 75%, iar experiența profesională a experților-cheie, 25%) – ofertele constructorilor sunt așteptate până în 22 noiembrie 2022.

 

Finanțarea este asigurată 100% de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Ivestiții (CNI), ordinul de aprobare a acesteia fiind semnat încă din 5 aprilie 2022, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

 

Creșa din Vișeu de Sus va fi de tip creșă mare, organizată cu cel mult 11 grupe și cu o capacitate recomandată de 110 copii. Clădirea, care va avea o lungime de circa 98 de metri și o lățime de aproximativ 34 de metri, edificată pe un singur nivel, este prevăzută, conform proiectului tip, cu spălătorie, bucătărie, cabinet medical, sală multifuncțională, spații administrative și terenuri de joacă în aer liber. De asemenea, pe acoperiș sunt prevăzute panouri fotovoltaice (pentru a asigura un aport de energie verde), iar geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, pentru a fi nevoie de resurse minime pentru asigurarea temperaturii optime.

 

Administrația publică locală va suporta costurile privind racordurile la utilități (energie electrică, apă, canalizare, gaz) și este obligată să mențină destinația creșei timp de cel puțin 15 ani. Terenul pus la dispoziție de oraș către CNI are circa 4.570 mp.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here