INVESTIȚIE PUBLICĂ – Contract de peste 6 milioane de lei pentru construirea noului sediu administrativ al comunei Cernești

0
568

NOUA PRIMĂRIE DIN CERNEȘTI. Compania Națională de Investiții SA, firmă aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în procedură simplificată un contract estimat la peste 6 milioane de lei (exact: 6.161.313 lei, sumă care include TVA) pentru proiectarea, construirea și dotarea noului sediu administrativ al comunei maramureșene Cernești.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 75% în decizia finală, iar experiența profesională, 25%) și trebuie finalizat în 21 de luni (sunt alocate 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția propriu-zisă a construcției). Constructorul trebuie să garanteze lucrările o perioadă de 3 ani. Ofertele pot fi depuse până în 6 octombrie 2022.

 

Primarul comunei Cernești, Mircea Aurel Deac, a precizat că edificarea noului sediu administrativ este un proiect care a demarat încă în 2007, însă proiectul s-a oprit din lipsă de fonduri după ce s-a investit circa 3 milioane de lei.

 

“După ce echipa de proiectare și colegii din Primăria Cernești au finalizat proiectul, cu avizele necesare construirii, am purtat numeroase discuţii cu autoritățile statului pentru a putea să fie preluat de CNI și finalizat, pentru că implică o finanțare de care comuna noastră nu dispune.

 

Am găsit înțelegere la domnul Cseke Attila ministrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, precum și la conducerea Companiei Naționale de Investiții, și am reușit să intrăm cu acest proiect în licitație de execuție.

 

Noul sediu administrativ al comunei Cernești va fi o emblemă arhitecturală a localității și, ce este mai important, va crea un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților administrative în beneficiul cetățenilor. Invit toate companiile interesate să depună oferta pe platforma SEAP și sper ca în anul 2024 să inaugurăm edificiul”, a declarat, pentru 2mnews, primarul Mircea Deac.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here