INVESTIȚIE – Producătorul maramureșean de mobilă Laguna își extinde fabrica de la Vadu Izei

0
4348

INDUSTRIA MOBILEI – MARAMUREȘ. Producătorul maramureșean de mobilă Laguna, controlat de sigheteanul Mircea Adrian Oros, vizează demararea unui proiect de extindere cu 3.200 mp a halei producție pe care o deține (prin firma Laguna Euromob) pe un teren de peste 3 hectare în satul Vadu Izei nr.331/A.

 

Proiectul este în faza de pre-execuție, respectiv obținere a documentelor necesare demarării investiției, având eliberate certificatul de urbanism, avizul Direcția de Sănătate Publică Maramureș (din octombrie 2022). Prin proiect se prevede extinderea unei hale de producție mobilier, formată din spațiu producție tapițerie, croi, cusut și spațiu producție tâmplărie canapele. Suprafața construită va fi de 3.231 mp, cu regim de înălțime parter.

 

Anul trecut, Laguna Euromob SRL din Vadu Izei, fondată în 2013, a raportat o cifră de afaceri de 66,64 milioane de lei și un profit net de 19,07 milioane de lei realizat cu 128 de angajați – firma s-a clasat pe locul 1 în topul firmelor maramureșene din industria lemnului care au obținut cele mai mari profituri nete în 2021 (aveți detalii într-un articol 2mnews AICI).

Familia Oros mai dezvoltă afaceri de transporturi rutiere de mărfuri și închirierea de imobile, însă partea semnificativă constă în producția și vânzarea mobilei (prin cele două firme Laguna Euromob și Laguna Serv, care au totalizat în 2021 afaceri de peste 142,5 milioane de lei, din care s-a obținut un profit net de aproape 25 de milioane de lei, realizat cu peste 400 de angajați).

 

Firmele Laguna produc în fabricile din Sighetu Marmației, Vadu Izei și Berbești (com. Giulești) tapiţerii şi mobilă pentru bucătării, dormitoare și living, canapele, colţare, fotolii, pe care le vând exclusiv pe piața din România, în peste 50 de magazine proprii și magazine partenere.

 

* Foto: @mobilalaguna.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here